maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vernieuwd winkelcentrum Kerschoten feestelijk heropend!

Foto: winkeliersvereniging Kerschoten

Van gedateerd naar toekomstbestendig: vrijdag is winkelcentrum Kerschoten officieel heropend. Het publiek kon onder het genot van hapjes, drankjes en de akoestische muziek van trio Backyard Roses met eigen ogen aanschouwen welk werk de afgelopen jaren is verzet.

Al geruime tijd was het winkelcentrum, dat werd gebouwd in de jaren ’60, toe aan een opknapbeurt. De tand des tijds had zijn effect gehad en het centrum oogde gedateerd. Vastgoedeigenaren sloegen daarom, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, de handen ineen. In 2015 startten zij een gezamenlijke inspanning om het winkelcentrum weer een moderne, sfeervolle en toekomstbestendige uitstraling te geven.

Winkelpanden zijn verbouwd en qua stijl op elkaar afgestemd. Supermarkten zijn aanzienlijk uitgebreid en verduurzaamd. Extra parkeerplaatsen zijn aangelegd, en ook de openbare ruimte heeft een make-over gekregen met nieuwe bestrating en een door groen omzoomde beek. Samen zorgen deze aanpassingen voor een geheel nieuwe winkelervaring.

Het aanwezige winkelend publiek, ondanks het ongunstige weer op de heropeningsdag, toonde zich enthousiast: “Ik kom al van kinds af aan in dit winkelcentrum, ken elke hoek en elke steen. Het centrum ziet er geweldig uit. Een enorme verbetering! Ik weet zeker dat ik hier de komende tijd vaak zal komen,” aldus een trouwe bezoeker.

Hessel Westra, voorzitter van de winkeliersvereniging, vastgoedeigenaar en eigenaar van Primera Westra, uitte zijn tevredenheid over het resultaat: “We zijn de huiskamer van de wijk en ver daarbuiten. Samen hebben we hier weer een toekomstbestendig winkelcentrum herontwikkeld, waar alle bezoekers van onze wijk terechtkunnen voor al hun dagelijkse boodschappen.”

Rond 16:00 uur ontstak Westra, samen met Jorine de Soet, projectleider herontwikkeling van het winkelcentrum en eigenaar van Kordaat in Ruimte, en enkele lokale ondernemers symbolisch de feestverlichting. Hiermee verklaarden zij Kerschoten officieel heropend en gereed voor de feestdagen.