woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

10 december verlicht WereldLichtjesDag Apeldoorn de herinnering aan overleden kinderen

Foto: WereldLichtjesDag Apeldoorn

Ieder jaar op de 2e zondag in december verenigt de wereld zich in een bijzonder ritueel van liefde en herinnering: WereldLichtjesDag. Ook dit jaar wordt dit hartverwarmende evenement in Apeldoorn georganiseerd, een troostend lichtpunt voor hen die een kind hebben verloren.

Op zondag 10 december zal het park Berg en Bos in Apeldoorn opnieuw het toneel zijn van WereldLichtjesDag. Vanaf 18.30 uur zijn bezoekers welkom om de serene sfeer van het park te ervaren en de prachtige verlichte wandeling door de natuur te maken, op weg naar het vertrouwde Acaciaplein. Daar aangekomen kunnen bezoekers een hartenkaartje ophangen in de WereldLichtjesDag-boom en wacht hen een kopje koffie, thee of chocolademelk.

Het programma:
Het programma begint om 18.45 uur, met aandacht voor de verhalen van ouders die hun kinderen missen. Om 19.00 uur wordt traditiegetrouw het licht ontstoken, een symbolisch moment waarop wereldwijd kaarsen branden ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door Mark Beumers en Daniëlle Boon. Ook is er aan de aanwezige kinderen gedacht, voor hen is er een speciaal programma samengesteld. Na afloop steken alle aanwezigen een sterretje aan voor het kind die zij zo missen.

Extra speciaal dit jaar:
Dit jaar is WereldLichtjesDag Apeldoorn extra bijzonder, want naast de indrukwekkende verhalen en prachtige muziek zal er ook een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig zijn. Op deze manier streven wij ernaar om de avond zo inclusief mogelijk te maken, zodat ook mensen met een gehoorbeperking deelgenoot kunnen zijn van de troostende sfeer.

Herinneringsharten:
Iedereen die betrokken wil zijn en een kind wil gedenken kan desgewenst ook thuis alvast een herinneringshart uitprinten via de website van www.wereldlichtjesdag.nl en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering. Deze kunnen worden meegenomen naar het park en in de WereldLichtjesDag-boom worden gehangen. Deze kunnen worden bewonderd tot Kerst 2023. De harten worden ook bij de entree van het park uitgedeeld.

Details:
Datum                         : Zondag 10 december 2023
Locatie                        : Park Berg en Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn
Tijd                              : Vanaf 18.30 uur gaat het park open, het programma start om 18.45 uur, lichtontsteking om 19.00 uur, einde programma omstreeks 19.45 uur
Bijzonderheden          : Verlichte wandeling, indrukwekkende verhalen, prachtige muziek, kinderactiviteit en Nederlandse Gebarentaal tolk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Zengerink via info@WereldLichtjesDagApeldoorn.nl