zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Logeren met je eigen zorgverlener kan nu op Groot Schuylenburg

Foto: ‘s Heeren Loo

Kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking kunnen vanaf nu samen met hun eigen pgb’er een weekendje logeren op woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn. In Apeldoorn was er nog niet zo’n fijne logeermogelijkheid.

Niet uniek, maar zeer welkom
Deze situatie is niet uniek in Nederland; veel gezinnen met kinderen met een zware lichamelijke en verstandelijke beperking zullen dit herkennen. Geweldig dat het nu in Apeldoorn voor deze kinderen met een ernstig meervoudige beperking, mogelijk is om met hun eigen pgb’er echt even uit logeren gaan.

Een uitkomst voor kind én ouders
Kinderen zijn samen met hun eigen zorgverlener van harte welkom aan de Lobsteinlaan. De locatie is overdag een dagbesteding, maar in de avond en in het weekend staat de locatie leeg; en dát is zonde. De locatie is van alle gemakken voorzien, zoals een tillift in badkamers en algemene ruimtes, snoezelmogelijkheden en een ruime tuin.

Je kunt hier slapen, spelen, eten, wandelen in de natuur, naar de kinderboerderij. Dus echt even weg uit de eigen omgeving, maar met dezelfde vertrouwde begeleiding van de vaste pgb’er. Zo kunnen de ouders en het gezin thuis met elkaar op adem komen en tijd nemen voor elkaar.

Benieuwd of interesse? www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/onze-woonzorgparken-wijken/groot-schuylenburg/wonen/logeren_met_je_pgber

Het eerste logeerpartijtje is dan snel gepland!