woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Van den Berge opnieuw lijsttrekker SGP

Foto: SGP Apeldoorn

Henk van den Berge (60) is door de Apeldoornse SGP opnieuw aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Sinds 2002 vertegenwoordigt hij deze partij in de raad. Het is dan ook de zesde keer dat hij als lijstaanvoerder optreedt.

Binnen de SGP-fractie houdt Van den Berge, in het dagelijks leven adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad, zich onder meer bezig met veiligheid, zorg, werk en inkomen en de gemeentelijke financiën. Hij was deze raadsperiode lid van werkgroepen over mantelzorg, eenzaamheid, vuurwerk en landbouw en veehouderij.

Ook in het verleden liet Van den Berge zien zeer betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in Apeldoorn. Zo was hij bijvoorbeeld voorzitter van een onderzoekscommissie van de gemeenteraad naar de problemen bij het grondbedrijf en de ruzie tussen de gemeente en het bedrijf Reesink.

Nog steeds vindt Van den Berge het belangrijk om vanuit de Bijbelse beginselen een bijdrage te leveren. ,,Dat is hard nodig. De coronacrisis heeft laten zien dat goede zorg en ondersteuning van mensen belangrijk is. Ook moet Apeldoorn hard werken om de leefbaarheid in onze wijken en dorpen te versterken. Dat vraagt bijvoorbeeld extra aandacht voor woningbouw voor jongeren en ouderen, werkgelegenheid, groen en duurzaamheid.”