woensdag, december 1Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kringloopwinkel de Hofstad geeft geld aan goede doelen

Foto: Kringloopwinkel de Hofstad

Goede Doelen Kringloopwinkel de Hofstad (Kayersdijk 9, Apeldoorn) heeft afgelopen zaterdag 3 cheques van elk € 1250,- uitgedeeld aan drie stichtingen uit Apeldoorn of die een link met Apeldoorn hebben, a.s. woensdagmiddag komt daar nog 1 goed doel bij.

Stichting Voices4Peru Nederland
De stichting Voices4Peru Nederland is begaan met de leefomstandigheden van jongeren in Ventanilla, Lima, Peru. Zij moeten zich op straat vermaken of zich bij een criminele bende aansluiten, met alle gevolgen van dien, zoals geweld, roofovervallen, drugsgebruik/-handel, seksslavernij.

Stichting Les Amis de Gambie:
Stichting ‘Les Amis de Gambie’ opende op 14 januari 2009 een kindertehuis voor wees-kinderen in Gambia en zorgt ervoor dat de kansarme weeskinderen een toekomst hebben.

Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa:
Het doel van de WHOE is het bieden van hulp en ondersteuning aan de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa. Daarvoor

  1. a) zamelen zij goederen en geld in in Nederland
  2. b) doen hulptransporten naar Oost-Europa

Daklozen project van Menorah: Woensdag 27 oktober a.s. zal hen zo’n zelfde bedrag worden geschonken.
Menorah ondersteunt en helpt stichting DTZ (Dak- en Thuislozen Zorg) Apeldoorn. DTZ is ontstaan uit Menorah. en voorziet in de meest basale behoeften zoals eten, kleding en hulp bij het vinden van onderdak. Er wordt geen onderscheid gemaakt in geloof of afkomst!

Kringloopwinkel de Hofstad is ontstaan uit de rommelmarktorganisatie van kerk de Hofstad en wordt draaiende gehouden door 70 vrijwilligers die zich in willen zetten voor milieu en de medemens, dichtbij of veraf! Zij probeert o.a. goede tweedehands goederen een tweede leven te geven door ze te controleren en te verkopen.

Een gedeelte van de netto opbrengst gaat naar de wijkkas van kerk de Hofstad waaruit verschillende projecten worden gefinancierd voor jong en oud. Omdat veel klanten van de kringloopwinkel uit Apeldoorn komen wil de winkel een ander gedeelte van de netto opbrengst teruggeven aan de Apeldoornse bevolking door o.a. Apeldoornse stichtingen of stichtingen met een link naar Apeldoorn te steunen. Voor meer informatie zie www.kringloopwinkel-dehofstad.nl