zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Sterk deelnemersveld in Beekbergen bij het Paardenspektakel

CAI Beekbergen 2022 foto: Martin Holle

Op 1 juli sloot de inschrijving voor het Paardenspektakel in Beekbergen. Naast de internationale rubrieken voor twee- en vierspannen is er deze editie voor het eerst ook een landenwedstrijd voor de vierspannen. Maar liefst 95 aanspanningen komen in Beekbergen aan de start.

Met een kleine 30 vierspannen en bijna 60 tweespannen is er een groot internationaal deelnemersveld uit maar liefst 19 verschillende landen aanwezig op de wedstrijd die van 27 tot en met 30 juli aanstaande plaats vindt. Het deelnemersaantal wordt verder gecompleteerd met de paramenners en de deelnemers aan de VIP rubriek.

Veel tweespannen
De tweespannen zijn de grootste rubriek. Voor hen is de wedstrijd een belangrijke graadmeter richting het Wereldkampioenschap dat eind september in Haras du Pin (Frankrijk) wordt gehouden. Titelverdediger Martin Hölle is uiteraard van de partij en maar liefst 16 Nederlandse rijders doen een gooi naar de prijzen. De beste Nederlander wint bovendien de Van Tergouw plaquette.

Wereldbekerkwalificatie
Bij de vierspannen komen ook de besten ter wereld aan start, waaronder meervoudig wereldkampioen Boyd Exell (Australië). De vierspanrijders kunnen in Beekbergen de felbegeerde kwalificatiepunten halen voor het komende wereldbekerseizoen. De Europese vierspanrijders richten zich dit jaar bovendien op het Europees kampioenschap dat eind augustus in Exloo wordt verreden. Daar is Bram Chardon titelverdediger.

NK vierspannen en Paramennen
Naast de internationale wedstrijd wordt er ook gestreden om de Nationale titels bij de vierspannen en de paramenners. Bram Chardon pakte vorig jaar voor het eerst in zijn carrière de titel. Hij wil natuurlijk ook nu zo goed mogelijk presteren in het sterke internationale deelnemersveld, waar nog 7 andere Nederlanders meestrijden. Bij de paramenners verdedigt Ingmar Veneman haar titel. Zij krijgt geduchte concurrentie van de andere Nederlandse paramenners, die hopen op een plekje in het Nationale team voor het WK paramennen eind augustus.

Nieuwe hindernissen
Volop competitie dus en dat belooft mooie sport. De wedstrijd krijgt een vernieuwde  uitstraling. De marathon bevat onder andere twee nieuwe hindernissen: een combinatie van vast gebouwde elementen en mobiele elementen. Door het team van Riant Equestrian Centre wordt momenteel hard gewerkt om daar iets moois van te maken. Organisator Mieke van Tergouw: ‘We kijken met veel plezier uit naar de 34e editie van het Paardenspektakel. Ik ben blij met het sterke deelnemersveld en hoop dat we weer een groot publiek kunnen laten genieten van topsport.’ Zoals ieder jaar is de entree gratis en zijn er volop activiteiten met een Country Fair, Kidsdorp, een Charity Dinner en feestavonden. De toegang is op alle dagen gratis.