vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Apeldoornse Vierdaagse gaat (bijna) van start

Foto: 4Daagse Apeldoorn

De 68ste editie van de Apeldoornse Vierdaagse vindt van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juli plaats. Ook dit jaar kun je verschillende afstanden tussen de 12 en 40 kilometer lopen. Het groene wandelevenement, dat geheel wordt georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers, kenmerkt zich behalve door de natuur, ook door de gezellige sfeer. Zo is er bij de rustpunten langs de route en op het start- en finishterrein een warm onthaal met een gevarieerd muziekprogramma.

Laagdrempelig karakter
Met het laagdrempelige karakter spreekt de Apeldoornse Vierdaagse niet alleen de ‘doorgewinterde vierdaagse wandelaars’ aan. Het wandelevenement is namelijk helemaal naar eigen wens vorm te geven. Zo hoef je niet per se vier dagen te wandelen, maar kun je je ook opgeven voor losse dagen, korte en lange afstanden.

Dat is ook terug te zien in de inschrijvingen; “Er zijn steeds meer deelnemers die ervoor kiezen om in die vier dagen verschillende afstanden te wandelen”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de Vierdaagse Apeldoorn. Het enthousiasme onder de deelnemers is terug te zien in het aantal inschrijvingen voor deze editie, wat ruim tien procent hoger ligt dan het jaar ervoor. “Ook verwachten we nog last-minute inschrijvingen”, meldt Hans Verbeek, die als bestuurslid van de stichting verantwoordelijk is voor de inschrijvingen. De goede weersverwachtingen voor volgende week helpen natuurlijk ook.

Routes en bereikbaarheid
Het vertrek en de finish van alle routes zijn vanaf voetbalvereniging Victoria Boys. Met volop parkeergelegenheid is goede bereikbaarheid gegarandeerd. Het terrein ligt aan de rand van het bos en maakt dat je zo de natuur in wandelt. Maar welke routes en welke omgeving kun je verwachten tijdens de Vierdaagse van Apeldoorn?

De eerste wandeldag vertrekken de deelnemers richting Ugchelen en gaan alle routes door zeer bosrijk gebied, richting Beekbergen en Loenen. Met voor de langste afstand een rondje door de Loenermark.

De routes op de tweede dag staan in het teken van natuurpark Berg en Bos en het Paleispark van Kroondomein Het Loo. Waarbij de langere afstanden ook naar Vaassen gaan.

Ook op de derde dag gaan de routes van alle afstanden richting Berg en Bos en verder naar Hoog Soeren, over onder meer de Asselse Heide. De langste afstanden komen ook door de zandverstuiving van Kootwijk.

Dan is het alweer tijd voor de vierde en laatste wandeldag. Waarbij alle afstanden traditiegetrouw door de bossen naar Hoenderloo en vervolgens Caesarea lopen, waar een klein streekproductenmarkt staat opgesteld. En dan… op naar de welverdiende bloemen, medaille en warme ontvangst voor organisatie, vrienden en familie!

Nieuw dit jaar: de Kidswalk
Naast de vertrouwde routes, introduceert 4Daagse Apeldoorn een nieuwe route, speciaal voor haar jongste wandelaars. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen op een toegankelijke manier kennis maken wandelen met een route van zo’n 6 kilometer. Het startpunt van de Kidswalk is ook op het sportcomplex v.v. Victoria Boys, aan de Berghuizerweg 153. Inschrijven voor de Kidswalk kan alleen op de dag zelf. Dit kan tussen 11 en 13 uur in de administratie tent van de 4Daagse. De kosten voor kinderen zijn 3 euro, daarbij krijgen ze een medaille. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen via kidswalkapeldoorn@gmail.com.

Opgeven voor de Apeldoornse Vierdaagse
Heb je je nog niet opgegeven voor de Apeldoornse Vierdaagse? Dat kan nog steeds! Ook inschrijven op de dag zelf is nog mogelijk. Je kan je opgeven voor de afstanden van 12 t/m 40 kilometer en zelfs losse dagen meedoen. Zo kan je je eigen evenement samenstellen. Bekijk voor meer informatie: www.4daagseapeldoorn.nl. Jezelf aanmelden voor de 4Daagse of als dagloper ook nog tijdens de 4Daagse zelf. Zo kan je je eigen evenement samenstellen.