dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente Apeldoorn maakt zich op voor royaal evenementenprogramma in 2024

Foto: Apeldoorn partners

Dit jaar belooft een bruisend jaar te worden voor evenementen in Apeldoorn. Naast jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Drakenbootfestival en Koningsdag, staan er ook enkele eenmalige grote evenementen op de agenda. Voorbeelden hiervan zijn de Internationale Global Dance Finals en het EK Beachvolleybal, die op het marktplein zullen plaatsvinden.

De binnenstad van Apeldoorn biedt een gevarieerd programma met evenementen als de Antiek- en Curiosamarkt, Prinsennacht, Langste Platenmarkt op tweede pinksterdag, een Lentebierfestival op het Caterplein, en de eerste editie van ‘Hop in de stad’ onder de nieuwe Markthal. Het Royal Light Festival maakt ook weer zijn opwachting met een groter lichtkunstwerkprogramma.

In de groene gebieden van Apeldoorn zijn er evenementen gepland, waaronder het Zeepkistenfestival en het Blue Light United Event een nieuw sportevenement, dat voortkomt uit de internationale World Police & Fire Games in het Orderbos, alsmede het festival Theater op ‘t Zand in augustus. Het Openlucht Filmfestival viert zijn 30e editie in Stadspark Berg & Bos in augustus, met een focus op beleving en variatie in het programma.

Ook in de dorpen rondom Apeldoorn zijn er diverse evenementen gepland. In Beekbergen vindt het Paardenspektakel plaats, Voor 2025 heeft de organisatie het WK Tweespannen binnengehaald, terwijl in Ugchelen het Ugchels Festival plaatsvindt met muziek, kinderactiviteiten en Highland Games-competities.

Voor een volledig overzicht van alle evenementen, onder voorbehoud van wijzigingen en/of afgelastingen, kun je terecht op de website van uitinapeldoorn.nl.