zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Afsluitend concert van de derde editie van CODA Classique door Trio Vincent Lesage

Foto: Eigen werk

Op 29 februari zal de derde editie van CODA Classique worden afgesloten door tenor Vincent Lesage, pianist Nicolas Callot, en violist Vincent Hepp. Het concert omvat muziekstukken van Ralph Vaughan Williams en Ludwig van Beethoven, waarbij Lesage gedichten van Walt Whitman, Walter Scott en Fredegond Cecily Shove zal voordragen en verbinden aan de muziek. De thema’s variëren van flora en fauna tot leven en dood, vreugde en verdriet, en het mystieke en de realiteit van het dagelijks leven.

Vincent Lesage is een veelgevraagde gast bij oratoriumkoren en heeft in verschillende passies en requiems gezongen. Hij heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en zijn vorming als musicoloog en ervaring als barokviolist komen tot uiting in zijn interpretaties als zanger.

Nicolas Callot is een pianist met vele prijzen op zijn naam en heeft als solist opgetreden met verschillende orkesten. Als kamermuzikant vormt hij een pianoduo met Lucas Blondeel en richt zich op zowel pianomuziek als historische instrumenten.

Vincent Hepp, een viool- en altvioolstudent, heeft diverse prijzen gewonnen en was medeoprichter van het Taurus Kwartet. Hij heeft ook gespeeld als altviolist bij verschillende gerenommeerde ensembles en geeft vioolles aan conservatoria.

Het concert wordt voorafgegaan door een rondleiding en een introductie door CODA directeur Carin Reinders. Tickets zijn verkrijgbaar op de CODA-website.