zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Body & Mind opladen bij de Nettenfabriek

Foto: Yoga collectief

De opening van de nieuwe ruimte van het Yoga collectief kon niet doorgaan, begin april. Maar inmiddels hebben Merith van Otterloo, Nicole Gigatti en Veronique Jejanan het nodige denk- en doewerk verricht. Deze week is er aan de Apeldoornse Spoorstraat een heuse outdoor locatie met onder andere een strand, grenzend aan het terras van de Nettenfabriek. Merith: “We hopen dat veel mensen even komen relaxen, in de zon of schaduw. Dat kan tot eind augustus.”

Elke zaterdag bij mooi weer tussen 12 en 17 kunnen jongeren en volwassenen deelnemen aan ontspannende activiteiten, zoals meditatie, mindfulness en stoelmassage. Kinderen kunnen er kunst maken of meedoen aan de kinderyoga. Ook zijn er yogalessen op diverse dagen in de avond in de  week. Alle informatie staat op www.hetyogacollectief.com
Voor updates kijk op http://www.facebook.com/het.yogacollectief.5.

Stil en rustig
Elk van de activiteiten is net wat anders-dan-anders. “De mindfulness kun je op een eigen moment doen, met een koptelefoon en op een rustige plek. En de stoelmassage heeft geen vast tarief. Je betaalt hier slecht één euro per minuut, aan jou de keuze”, zegt Merith. “Voor de yoga-lessen hebben we juist een moment gekozen waarop de Nettenfabriek gesloten is: In de avonduren of op zondag.

Chillen met je billen
Langzaam maar zeker komt de drukte in de stad weer op gang. Merith: “We zitten hier vlak bij het centrum van Apeldoorn en het station. En toch heerst er rust. Het is echt een plek om je lijf en je geest weer even op te laden. En als je gewoon wilt hangen in een strandstoel, ben je ook van harte welkom. ‘Chillen met je billen’, noemen we dat. Want lekker ontspannen blijven, dat hebben veel mensen inmiddels ontdekt. Nu is het de kunst dat te blijven doen. Hier kan dat!”