woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Hoofdprijs Thuiskunst-wedstrijd voor Evelien Dros

Foto de Klup Apeldoorn

De laatste hoofdprijs van de online Talens-Thuiskunst-wedstrijd van de Klup Apeldoorn is gewonnen door Evelien Dros. Ze won vvv bonnen met een waarde van 75 euro met haar mooie schilderij ‘Jopie en Peppie’. De Thuiskunstwedstrijd is voor alle mensen met een verstandelijke beperking die thuis zitten door de Coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, textiele werken, een lied, een dans of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken.

Het schilderij van Evelien is niet alleen mooi in kleurgebruik, het ontroert ook. Ze heeft haar vogel en poes geschilderd. Een uitdrukking van verdriet en troost, wat goed past in deze tijd. Peppie leeft niet meer, maar is als het ware weer tot leven gekomen door Evelien. De tweede prijs ging naar Boudewijn de Bruijn. Hij maakte veel poëtische tekeningen met bemoedigende teksten. Als kader gebruikte hij de klassieke vorm van een medaillon. Bijzonder! De derde prijs is gewonnen door Diana de Haas. Zij kleurde een mandala prachtig verzorgd in. Je kunt goed zien met hoeveel geduld dat is gedaan. De afgelopen maanden zijn er iedere twee weken drie winnaars blij gemaakt met vvv bonnen ter waarde van 75 euro, een Talens Prijzenpakket ter waarde van 50 en 25 euro.

Schuddend huis
Prijswinnaar Evelien was ontzettend blij toen ze hoorde dat ze gewonnen heeft. Ze liep te springen en te dansen op de houten vloer van haar ouderlijk huis. Het huis trilde haast op haar grondvesten. Zo blij dat ze was! Evelien deed al eerder mee, maar was tot nu toe nog niet in de prijzen gevallen. Ze heeft o.a. een mooi hart geschilderd. Maar die heeft ze al aan haar vriend gegeven. Dat was een mooie prijs voor hem, om Eveliens hart te krijgen.

Expositie
De thuiskunstwedstrijd heeft vier edities gehad en maakt zich nu op voor een bijzondere expositie bij CODA, met wellicht een uitbreiding naar het verdere Cultuurkwartier (ACEC en Gigant). De wedstrijd heeft veel diverse kunstwerken opgeleverd. In totaal zijn er 62 kunstwerken ingeleverd met o.a. video’s die tijdens een open dag op de Klup Apeldoorn getoond zullen worden. Het heeft bij veel mensen een lach op het gezicht gebracht, ontdekking van talenten en een positieve afleiding tijdens het thuis zitten. De jury is menigmaal ontroerd door de hartverwarmende berichten. Alle kunstwerken zijn ook online terug te zien op de facebook pagina van de Klup (https://www.facebook.com/DeKlupApeldoorn/).

Royal Talens en de Klup Apeldoorn kijken als organisatoren heel tevreden terug op alle inzet die de kunstenaars, begeleiders, ouders en juryleden gepleegd hebben.