zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Voordelig zonnepanelen voor huiseigenaren in Apeldoorn

Foto: Gemeente Apeldoorn

In juni start er een zonnepanelenactie voor alle wijken en dorpen in de gemeente Apeldoorn. De actie maakt zonnepanelen aanschaffen makkelijk en voordelig. Later dit jaar volgen nog meer energieacties.

De gemeente Apeldoorn wil het inwoners makkelijk maken om zelf zonne-energie op te wekken. Daarom organiseren het Regionaal Energieloket en energiecoöperatie deA een zonnepanelen inkoopactie, in samenwerking met de gemeente en platform Energiek Apeldoorn.
Woningeigenaren in de gemeente Apeldoorn ontvangen binnenkort een brief met de uitnodiging om mee te doen.

Slimme investering
Met zonnepanelen op het dak voorkom je bij een gemiddeld energiegebruik al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een slimme investering. Energiecoöperatie deA en het Regionaal Energieloket coördineren de actie en hebben veel ervaring met dit soort projecten. Meneer en Mevrouw Webbers uit Apeldoorn maakten al eerder gebruik van een dergelijke actie via energiecoöperatie deA: “Al eerder wilden wij zonnepanelen, maar de aanschaf is toch een hele uitgave. We sloten een duurzame hypotheek af met een bouwdepot voor de zonnepanelen. Ik ben blij met het advies. Er zijn zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”

Online informatiebijeenkomsten
Op 18, 23 en 24 juni zijn er online informatiebijeenkomsten waar de zonnepanelenactie wordt uitgelegd, verdeeld per wijk. Ook de mogelijkheden voor het aanvragen van een zonnepanelen-lening komen aan bod. Alle deelnemers kunnen direct vragen stellen. Energiek Apeldoorn heeft al positieve ervaringen met dit soort onlinebijeenkomsten. Sander Lubberhuizen, bedrijfsleider Energiek Apeldoorn: “We krijgen veel positieve reacties op de onlinebijeenkomsten. Mensen vinden het veel makkelijker dan ze hadden verwacht en vinden het fijn om alles achteraf nog eens te bekijken. Veilig in hun eigen omgeving kunnen ze de presentatie bijwonen en heel gemakkelijk vragen stellen via de chat.”
Meer informatie over de actie, of aanmelden voor een van de bijeenkomsten kan via www.energiekapeldoorn.nl/zonnepanelenactie.

Gratis cadeaubon voor energiebesparende producten
Na de zonnepanelenactie volgen er dit jaar meer energieacties, zoals een isolatieactie en energie adviesacties. Ook kunnen huiseigenaren in Apeldoorn nu alvast een cadeaubon aanvragen. Hiermee bestellen zij dit najaar gratis energiebesparende producten ter waarde van 45,- euro. Zoals LED-lampen, tochtstrips en radiatorfolie. Aanmelden kan nu op www.energiekapeldoorn.nl/jouw-huis-toekomstklaar. Op deze website zijn ook alle overige acties voor 2020 terug te vinden.