zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn steunt opnieuw mantelzorgers

Foto: Pixabay

De gemeente Apeldoorn waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van de Mantelzorgwaardering. Ook dit jaar is het weer mogelijk om dit geldbedrag van 75 euro aan te vragen. Dit kan nog tot en met 30 november.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Zij nemen een groot deel van de zorg voor deze persoon op zich en zijn heel belangrijk in het leven van bijvoorbeeld zieke mensen.

Voor wie?
De Mantelzorgwaardering 2020 is een eenmalig geldbedrag van 75 euro. Mantelzorgers komen in aanmerking als de zorg langer dan drie maanden meer dan acht uur per week geboden wordt. Daarnaast moet de persoon waar zij voor zorgen in de gemeente Apeldoorn wonen. De mantelzorger hoeft dus niet zélf in Apeldoorn te wonen. Jonge mantelzorgers tussen de 18 en 23 jaar kunnen kiezen tussen een cadeaubon of het geldbedrag en jonge mantelzorgers beneden de 18 jaar krijgen een cadeaubon.

Aanvragen
Het aanvragen kan tot en met 30 november 2020 uitsluitend via de website van het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg van de Kap. Hier vindt u ook meer informatie en uitleg over de aanvraag.

Kijk voor veelgestelde vragen over de Mantelzorgwaardering 2020 op de website van De Kap.

1 Comments

  • Anja

    De waardering kan aangevraagd worden als de zorg langer dan 3 maanden òf meer dan 8 uur per week geboden wordt. Dit staat niet goed in de tekst vermeld.

Reageren is niet meer mogelijk