maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

ZwemChallenge in Aquacentrum Malkander

Aquacentrum Malkander. Foto Rob Voss

In de maand december vindt bij Aquacentrum Malkander in Apeldoorn de ZwemChallenge voor gezinnen plaats. Op verschillende dagen wordt de uitdaging aangegaan tussen ouder en kind om te kijken wat het zwemniveau is van de kinderen. Voldoen de kinderen nog wel aan de norm die gesteld is voor het zwemdiploma die ze ooit hebben gehaald?

Uit onderzoek is gebleken dat de zwemvaardigheid van kinderen kan afnemen wanneer er niet regelmatig gezwommen wordt. In Apeldoorn hebben jaarlijks gemiddeld 45 kinderen, die de basisschool verlaten, geen zwemdiploma. Ook hebben gemiddeld 60 kinderen niet meer het niveau dat zou moeten voor het hoogst behaalde zwemdiploma.

Daarom kunnen gezinnen nu de ZwemChallenge aangaan in de hele maand december. Door middel van drie blokken van 20 minuten worden kinderen en ouders uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen om het zwemniveau van de kinderen vast te stellen. Dit wordt gedaan door de onderdelen survival, race en fun & snorkelen.

Na afloop ontvangen de kinderen een deelnamecertificaat met eventueel een persoonlijk advies. Als kinderen niet meer voldoen wordt er een advies gegeven om meer te gaan zwemmen. Ook kan worden aangegeven dat er kan worden aangesloten bij een vereniging of is er de mogelijkheid om een opfriscursus of een gehele zwemopleiding te volgen.

Kijk voor meer informatie op www.malkander.nl/zwemchallenge