woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zorggroep Apeldoorn ontvangt cadeau van jarige Jo Visser fonds

Foto: Zorggroep Apeldoorn e.o.

Directeur Zorg & Welzijn van Zorggroep Apeldoorn e.o. Margje Mahler nam onlangs een cadeau aan de zorg in ontvangst van Danielle Swart, manager van het Jo Visser fonds. Het fonds viert dit jaar het 100-jarig jubileum en heeft daarvoor de podcast serie TOEN & NU gemaakt.

De ontvangst vond plaats bij Het Zonnehuis in Beekbergen. Jo Visser, oprichter van het gelijknamige fonds, is oud-directrice van Het Zonnehuis Beekbergen geweest. ‘We zijn dan ook vereerd dat Margje Mahler het eerste cadeau in ontvangst neemt omdat zij, net zoals Jo Visser, haar stempel op waardige zorg voor kwetsbare ouderen drukt’ aldus Danielle Swart.

Het cadeau, een set gesprekskaarten, bevat uitleg en vragen om samen met ouderen het gesprek na de podcast TOEN & NU voort te zetten. Met de podcast en de gesprekskaarten wil het Jo Visser fonds ouderen bemoedigen en inspireren tot waardevolle gesprekken. De podcast TOEN & NU is een eigentijdse vertaling van de brieven die Jo Visser begin vorige eeuw aan ouderen en zieken schreef om hen een hart onder de riem te steken. In de podcast vertellen ouderen over een ingrijpende gebeurtenis in hun leven, die hen uit balans bracht maar ook de kans gaf op een nieuwe koers met verrassende vergezichten. De gesprekskaarten worden uitgedeeld in de zes Zonnehuizen die destijds gesticht zijn door het Jo Visser fonds. Benieuwd? Kijk dan op de website www.jovisserfonds.nl.