vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zondag 17 februari weer een nieuwe editie van Jazzclub GIGANT: Drum ‘n Drums

Foto: Gigant

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. We laten het talent uit ons Apeldoorn horen en koppelen dit aan onze huisband, De Guus Essers Band. Local Jazz wordt deze keer verzorgd door Drumschool Apeldoorn. Hun ster-leerlingen ontvangen eerder die dag een masterclass van de headliners en spelen daarna een partijtje mee met de Guus Essers & band.

De headliner wordt deze keer ingevuld door The Drumbassadors: Slagwerkfenomenen René Creemers & Wim de Vries.

“Staande ovaties zijn meer regel dan uitzondering..”

Na jaren als band- en solodrummers te hebben opgetreden bleek samen drummen nog leuker te zijn. En omdat René Creemers en Wim de Vries elkaar perfect aanvoelen en aanvullen vormen beide drummers sinds april 2000 samen de: “Drumbassadors”.

De muzikale achtergronden en invloeden van Wim en René lopen sterk uiteen waardoor de brede basis inmiddels is uitgegroeid tot een muzikale, creatieve en virtuoze show waar ook talrijke niet-drummers steeds van blijken te genieten.

Dit unieke concept – een drumduo – is ook overal in de internationale “drumscene” zeer enthousiast ontvangen. Het geven van vele concerten in Europa, Amerika, Canada en Australië heeft The Drumbassadors grote ervaring gebracht in het performen. Stilistisch gezien combineren The Drumbassadors Europese, Afrikaanse en Amerikaanse grooves en raps, sounds en loops op geheel eigen wijze.

Muzikaal gastheer Guus Essers leidt ons door het programma waarbij een samensmelting van alle artiesten van deze middag zeker niet uitgesloten is. En er zijn natuurlijk weer hapjes!

Kortom, u beleeft een enorme variatie aan klanken, kleuren, ritmes en melodieën, composities, spectaculaire virtuositeit en humor.

Sponsoring & Pay what you want
De Jazzclub is een maandelijks terugkerend evenement waar u kosteloos van mag komen genieten. Wij openen onze deuren om een fijne invulling van uw zondag middag te verzorgen. Vanzelfsprekend kunnen we deze muzikale middag alleen in samenwerking met goede sponsoren organiseren. De hapjes van deze editie worden aangeboden door Beermann mode en Veluwe65Plus.

U bent overigens vrij om een bijdrage te leveren volgens ons ‘pay what you want’ concept, hiermee houden we bijvoorbeeld Jazzclub laagdrempelig en betaalbaar voor iedereen.

Praktische informatie

Datum:                zo 17 februari 2019
Tijd:                       deur open: 15:45  |  aanvang: 16:00
Locatie:               Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn.  Vanwege onze verbouwing is onze entree aan de zijkant van het gebouw!
Toegang:             Gratis/Pay what you want!