donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Julianatoren krijgt Freefall

Foto: Pret-parken.com

In april opent Kinderpretpark Julianatoren een nieuwe thrill ride. Een spectaculaire vrijevaltoren, geheel gethematiseerd naar het populaire karakter ‘Meneer Kaasgaaf’. Zo meldt de website pret-Parken.com op hun website. 

De attractie biedt plaats aan acht personen en is maar liefst tien meter hoog. Eenmaal plaatsgenomen, wordt iedereen langzaam omhoog getakeld. Bovenin blijft het bakje even hangen. Waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort. Een echte attractie voor kids met stalen zenuwen!

Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn (SWMA) heeft lange tijd het pretpark dwars gezeten door bezwaren in te dienen bij de Raad van State. De groep vreesde voor de kwetsbare natuur aan de westkant van Apeldoorn. Hierdoor werd de bouw van deze attracties steeds uitgesteld. Nu alle bezwaren van de baan zijn is de Julianatoren begonnen met de bouw van de freefall toren en een Spinning coaster achter in het park.

De Julianatoren is ideaal voor gezinnen met kinderen van twee tot ongeveer tien jaar. Met deze nieuwe attracties wil het pretpark de bovenkant van hun doelgroep bedienen. De vrijevaltoren is de grote broer van de populaire attractie ‘De Muizenval’ welke al in het park te vinden is. De nieuwe vrijevaltoren krijgt een prominente plek voor in het pretpark in het zicht van de drukke Amersfoortseweg.

Attractienaam nog onbekend
De vrijevaltoren heeft op dit moment nog geen naam. Het pretpark gaat samen met de fans op social media op zoek naar een naam voor de nieuwe attractie. De winnaar mag dan samen met Meneer Kaasgraaf de attractie feestelijk openen als het moment daar is.