donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

ReShare Store verkoopt exclusieve en kunstzinnige kledingcollectie van Ehsan

Foto: ReShare store

Vanaf donderdag 31 januari hangt in de ReShare Store in Apeldoorn (Brinklaan 134) een exclusieve mini-collectie, gemaakt door kunstenaar Ehsan. De tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils verkoopt betaalbare tweedehands en vintage kleding aan een breed publiek. Mensen die op zoek zijn naar unieke items kunnen vanaf donderdag, nog meer dan anders, hun hart ophalen bij de ReShare Store.

De kledingstukken uit de speciale collectie zijn tweedehands en afkomstig uit de ReShare Store. Door de bijdrage van Ehsan hebben ze allemaal een diepere betekenis gekregen. Op de kleding zijn figuren afgebeeld die symbool staan voor een bepaalde eigenschap en dienen als inspiratiebron in het werk dat het Leger des Heils dagelijks doet. Hoewel de items er kunstzinnig uitzien, zijn ze écht gemaakt om te dragen. Zo komt de kleding volledig tot haar recht en krijgt het de waardering die zij verdient. De prijzen van de items variëren van 15 tot 35 euro.

Over ReShare Store
De ReShare Store is een fijne, overzichtelijke kledingwinkel van het Leger des Heils met mooie, tweedehands en vintage kleding voor een kleine prijs. De winkel biedt bezoekers een fijne winkelervaring door de frisse en moderne inrichting. Iedereen is welkom: mensen die weinig te besteden hebben, het milieu willen sparen of op zoek zijn naar iets unieks. Opvallend is het sociale karakter van de winkel: er is een gezellige koffiehoek en fijn personeel dat de tijd neemt voor een praatje. De opbrengst komt volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, bijvoorbeeld opvang van tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie.

Over Ehsan
Ehsan is van kleins af aan al bezig met het costumizen en vormgeven van kleding. Als 11-jarig jongetje liep hij rond in zelfgemaakte t-shirts en zette hij z’n eigen trends. Nog steeds liggen er alleen unieke stukken in zijn kast. Mode is iets dat je zelf maakt, vindt hij. Je lievelingstrui die wat in verval is geraakt, kun je langer liefhebben door er met innovatief design nieuw leven in te blazen. Op deze manier kun je er langer van genieten én spaar je tegelijkertijd veel nieuwe grondstoffen uit. De designs van Ehsan zijn daarbij geïnspireerd op persoonlijke verhalen. Soms zijn eigen verhaal, maar meestal de verhalen van degene die zijn designs draagt. Zo krijgt de kleding ook emotioneel meer waarde.