dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zijn er in april honderd theaters in Apeldoorn?

Foto: Mari van Helvoort

In het weekend van 20 en 21 april bruist Apeldoorn weer van de cultuur, want dan vindt Cultuur bij je buur plaats! Tijdens dit evenement worden honderd theaters gevormd, van woonkamers tot tuinen en van galeries tot wijkcentra. Overal in Apeldoorn en omgeving treden artiesten gratis op, waardoor de hele regio verandert in één groot podium.

Veel artiesten hebben zich al aangemeld, zowel bekende gezichten als nieuwe talenten. Nu is het de beurt aan gastlocaties om zich aan te melden. Als jij voor één weekend theaterdirecteur wilt zijn en een podium wilt bieden in je huis, tuin of schuur, kun je je aanmelden via de website van Cultuur bij je buur. Op de website kun je zelf een act of kunstenaar kiezen die bij je past. Als de artiest akkoord gaat, wordt jouw locatie vermeld op de website, zodat bezoekers jouw minitheater kunnen vinden. De artiest treedt op één dag drie keer een half uur bij jou op, waarbij het publiek telkens wisselt. Je ontvangt een compleet pakket om koffie, thee of fris te schenken, en ook voor vlaggetjes, flyers, posters en een banner wordt gezorgd.

Ben je een artiest en wil je nog meedoen? Dan kun je je nog tot 1 april aanmelden via de website van Cultuur bij je buur. Wacht niet te lang, want de gastlocaties gaan snel hun keuzes maken.