donderdag, april 25Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Winst in het Duitse Wolfsburg door Shaolin Kungfu Apeldoorn

Foto: Shaolin Kungfu ApeldoornEen Apeldoorns team van 4 sporters deed mee in de stad Wolfsburg aan het grote 2daagse kampioenschap: de Dragon Cup 2018. Maar liefst 7 medailles werden gewonnen door Laura Bonthuis, Argentina Cotcheza, Douwe Geluk en Douwe ter Horst.

Chinese vechtsporten, bekend van Jackie Chan en Bruce Lee zijn nog steeds veel beoefende sporten. Zo zijn er ook nog vele wedstrijden waaraan vele scholen meedoen. De Dragon Cup is een groots 2 daags vechtsport toernooi waar onderdelen als: Sanda Kickboksen, Taolu vorm (traditioneel en m

odern), Tai Chi Chuan, Pushing Hands voorname onderdelen waren. Scholen uit heel Europa deden mee met deze wedstrijden en er werd werd hard gestreden.

Shaolin Kungfu Apeldoorn won met Douwe Geluk ( heeft ook zelf een Tai Chi school in Apeldoorn ) in de categorie Tai Chi maar liefst 3 keer het goud. Argentina Cotcheza pakte 1x goud en 2x het brons. Ook hadden was er Laura Bonthuis die sterk het zilver won met een bijzondere Chen stijl Tai Chi vorm. Laura verloor net met 2 tiende verschil van Anke Zhang de oud Yang stijl Tai Chi wereldkampioene van 2008.

De jury was streng en direct want dit werd gedaan door een professionele delegatie uit China mer Wu Shu specialisten en Shaolin Monniken. Een groots resultaat voor de Shaolin Kungfu “He Yong Gan” sportschool uit Apeldoorn.