maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wildlife derde boekverfilming tijdens Boek & Film in Gigant

Foto: CODA

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films programmeren Gigant en CODA al jaren de serie Boek & Film. Tijdens de derde avond van dit seizoen (dinsdag 18 december) wordt de boekverfilming van Wildlife vertoond, gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Ford. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters. Wie dit boek in het Nederlands of Engels wil lezen, kan hiervoor terecht in CODA Bibliotheek; de Nederlandse titel is In het wild.

Het verhaal
Great Falls, Montana, jaren zestig van de vorige eeuw. De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry. Wanneer Jerry zijn baan op de golfbaan verliest en daarmee een doel in zijn leven, verlaat hij zijn vrouw en kind. Hij sluit zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van de man in huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man.

Hoofdrollen in deze film zijn er voor Carey Mulligan (Drive, An Education), Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals, Brokeback Mountain), Ed Oxenbould (Paper Planes) en Bill Camp (Molly’s Game, Loving).Wildlife is het ijzersterke regiedebuut van acteur Paul Dano (There Will Be Blood, Little Miss Sunshine) naar het gelijknamige verhaal van topauteur Richard Ford.

Vanwege grof taalgebruik en aangrijpende scenes is deze film niet geschikt voor kinderen jonger dan negen jaar.

De avond
Filmdocent Harry Peters begint om 19.30 uur met een korte inleiding waarna je samen de film gaat kijken. Na afloop krijg je een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur.

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl. Losse kaarten kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Bestelt u uw kaartje(s) online, dan betaalt u € 1,20 transactiekosten.

Andere data
Ook in 2019 staan weer een aantal Boek & Film-avonden en wel op 15 januari (Das schweigende Klassenzimmer), 19 februari, 19 maart, 23 april en 28 mei 2019. Ongeveer drie weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond is op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm meer informatie over die boekverfilming te lezen. Deze informatie is ook te vinden op www.gigant.nl.