zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Pieter Jongelie per 1 december zakelijk leider orkest de ereprijs uit Apeldoorn

Foto: Facebook Orkest de ereprijs

Per 1 december 2018 is Pieter Jongelie de nieuwe zakelijk leider van orkest de ereprijs uit Apeldoorn. Daarmee zal hij Michel Bezem opvolgen.

Pieter Jongelie studeerde aan de TU Delft en het Conservatorium Den Haag, waar hij de studie Drums & Audio Engineering afrondde. Zijn brede expertise omvat zowel het conceptuele proces als strategisch management. Jongelie was onder meer oprichter en creatief directeur bij Stichting het Hoofdkwartier en docent aan de HKU en de HAN. Hij vervulde bestuurlijke functies bij Luxor Live en TEDx Arnhem. Sinds 2007 is de in Arnhem wonende Jongelie creatief directeur bij het door hem opgerichte Arnhem Fashion Factory.

Artistiek leider Wim Boerman over de aanstelling van Pieter Jongelie: “Ik vind het ontzettend jammer dat Michel vertrekt, maar ik ben ook erg blij dat Pieter de ereprijs komt versterken. In een aantal eerdere projecten hebben we al succesvol met hem samengewerkt.”

Vertrek Michel Bezem
Michel Bezem vertrekt op eigen initiatief en ziet er naar uit om zijn “handen vrij te hebben voor het verkennen van nieuwe terreinen”. Hij zegt trots te zijn op het werk dat hij met zijn collega’s voor het orkest heeft verricht en dat het als het juiste moment voelt om het stokje over te dragen. Michel vertrekt in de overweging dat zijn opvolger ruim de tijd moet krijgen voor de volgende cultuurnotaperiode (2021-2024) de beleidslijnen uit te zetten. Michel trad aan in 2003 als zakelijk leider en loodste het orkest door vier kunstenplanperiodes.

Over orkest de ereprijs
Orkest de ereprijs is een eigenzinnig ensemble voor nieuwe muziek, met Apeldoorn als thuisbasis. Het werkt samen met vele partners in Oost-Nederland, gericht op educatie, talentontwikkeling, cross-overs en vernieuwing. Nationaal en internationaal neemt de ereprijs als levend instrument voor componisten een unieke plaats in. Met de concerten en projecten bereikt het ensemble al bijna veertig jaar een breed en divers publiek.