maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wie wordt de eerste kinderburgemeester?

Foto: Pixabay

In maart van dit jaar deelde Eva Kluft een van haar grote wensen: ze wilde kinderburgemeester worden. Deze wens kwam terecht bij de gemeenteraad. Die vond het een goed idee en gaf het college de opdracht om op zoek te gaan naar een kinderburgemeester.

Eva werd het niet. De kinderburgemeester moet in groep zeven of acht van de basisschool zitten. Dat gaf wel anderen de kans om zich op te geven voor deze bijzondere taak.

Zeven kinderen deden dat. Eva Kluft en wethouder Wim Willems vonden Sibel, David en Mirjam de beste. Zij maken nu dus kans om de eerste kinderburgemeester van Apeldoorn te worden.

Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de drie kandidaten. Dit kan op de website www.gezinsstadapeldoorn.nl. Daar vertellen Sibel, David en Mirjam ook waarom zij graag kinderburgemeester willen worden en wat ze belangrijk vinden. Bijvoorbeeld goede fietsveiligheid, sport en muziek voor iedereen en activiteiten voor minderbedeelden.

Stemmen kan tot en met vrijdag 21 december. Op donderdag 3 januari wordt, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, bekend gemaakt wie kinderburgemeester is geworden.