woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wereldrecordpoging in Utrecht: Grootste groep lange mensen bij elkaar!

Foto: House of Tall

Klub Lange Mensen Nederland organiseert een wereldrecordpoging om in het Guinness Book of Records te komen met een zo groot mogelijke groep lange mensen (mannen van minimaal 1,90 m en vrouwen van minimaal 1,80 m) bij elkaar!

Datum en tijdstip: Donderdag 30 mei 2019, om 17.00 uur
Waar: Partycentrum Number Four in stadion Galgenwaard in Utrecht (Herculesplein 281-283) 

Een recordpoging met lange mensen in Utrecht? Nederland wordt al jaren geassocieerd met klompen, kaas, tulpen en… lange mensen! Het Nederlandse volk wordt gezien als het volk met de hoogste gemiddelde lengte ter wereld (183,8 cm voor mannen en 170,7 cm voor vrouwen). We hebben zelfs een vermelding hiervoor in de rubriek ‘Tallest population’ in het Guinness Book of Records!

Naast het record voor het langste volk, is er ook een recordvermelding voor de grootste bijeenkomst van lange mensen. Het huidige (Australische) record voor de grootste groep lange mensen dateert van 2009 en staat op 136 mensen. Dat gaan wij als langste volk van de wereld toch verbreken?!

Dus ben je of ken je iemand die lang is, help dan mee op Hemelvaartsdag om Nederland recordhouder te maken! Er zullen enkel mannen van boven de 1,90 m en vrouwen van boven de 1,80 m meegeteld worden!
Wil je meedoen met deze recordpoging, laat het ons dan weten en schrijf je in via onderstaande link!
https://www.klublangemensen.nl/nieuws/detail/wereldrecordpoging-in-utrecht

Mede-organisator en sponsor het Apeldoornse House of Tall is ook aanwezig bij het evenement. De winkel is gespecialiseerd in mode voor lange mannen, vrouwen en grote schoenen. “Dit is natuurlijk een ultiem moment om aanwezig te zijn”,  vertelt eigenaresse Inez Scheper. “ik denk niet dat we ooit nog zoveel lange mensen bij elkaar krijgen! Dus wat is er dan leuker om ook even te shoppen bij onze stand?”. Inez hoopt die dag ook galajurken te verkopen, die ze speciaal heeft laten produceren voor het Europabal op 1 juni, een galafeest speciaal voor lange mensen.

De recordpoging is onderdeel van de activiteiten van de internationale bijeenkomst voor lange mensen ‘Europatreffen 2019 Utrecht’ die plaats vinden van 26 mei 2019 t/m 2 juni 2019. Lange deelnemers uit de hele wereld komen deze week naar Utrecht.

Direct aansluitend is er een feest met diner op dezelfde locatie. Voor deze en andere ‘Europatreffen 2019’ activiteiten kun je jezelf tevens inschrijven.

Over Klub Lange Mensen
De vereniging Klub Lange Mensen, kortweg KLM, is een actieve nationale belangenorganisatie met ca. 3.500 leden die opkomt voor lange mannen (190 cm en langer), lange vrouwen (180 cm en langer) en ouders van kinderen met een hoge groeiprognose. De Klub Lange Mensen doet dit al meer dan 60 jaar! De vereniging werkt samen met Europese zusterorganisaties en Tall Clubs International in de Verenigde Staten van Amerika en Canada. De Klub Lange Mensen tracht haar doelstelling te bereiken in samenwerking met het bedrijfsleven, de overheid en diverse maatschappelijke organisaties.