woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bezoek de Nederlandse Bomendagen op 16, 17 en 18 mei

Foto: Pixabay

Apeldoorn is verkozen tot bomenstad van Europa. En dat is niet zomaar: de mooie groene omgeving en de manier waarop Apeldoorn met bomen omgaat hebben daarvoor gezorgd. Om dat te vieren, vinden de Nederlandse Bomendagen in Apeldoorn plaats. Van 16 t/m 18 mei zijn er in het Verzetsstrijderspark tal van leuke (gratis) activiteiten voor jong en oud.

De Nederlandse Klimkampioenschappen
Professionele boomverzorgers uit binnen -en buitenland voeren op spectaculaire wijze diverse opdrachten uit in de bomen. Eén van de onderdelen, en misschien wel de moeilijkste, is ‘red het slachtoffer dat boven in de boom hangt’. De winnaar mag zich Nederlands Klimkampioen noemen. Op vrijdag 17 mei zijn de voorrondes voor de NK Klimkampioenschappen. Op 18 mei maken we ons op voor de finales.

Natuurmarkt
In het Verzetsstrijderspark zijn er op 18 mei allerlei kraampjes waarbij je alles kunt leren over groen en bomen. Weet je niet wat voor boom je in de tuin hebt, of waarom er vlekken op het blad zitten? Kom langs bij de bomendokter. Of breng een bezoekje aan de boswachter die je laat zien welke dieren er in de Apeldoornse bossen leven.

Wil je zelf ook aan de slag met het vergroenen van je eigen tuin? Lever dan een tegel in en krijg er een plantje voor terug.

Bomenexcursie op de step
Ben je benieuwd waarom Apeldoorn Bomenstad is geworden? Doe dan op 18 mei mee aan de excursie door de stad. Per step maken we een tocht langs bijzondere bomen en ondergrondse groeiconstructies.

Voor kinderen: kidsclimb en vogelhuisjes maken en meer
Ook voor kinderen is er van alles te beleven op 18 mei. Het Klimbos organiseert een ‘kidsclimb’ waarbij je al klimmend onder begeleiding van professionals een parcours kunt afleggen.
Ook kun je jouw eigen vogelhuisje maken op de natuurmarkt.

Wat, waar en hoe laat?
Op 16 en 17 mei is er veel te beleven voor boomdeskundigen. Op 18 mei zijn er vooral leuke (gratis) activiteiten voor het brede publiek. Kijk voor meer informatie op de website www.apeldoorn.nl/bomendagen.