zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wederom een grote manifestatie op de Zwitsal op de Dag van de Duurzaamheid

Foto: Dag van de duurzaamheid Apeldoorn

De dag van de duurzaamheid Apeldoorn viert dit jaar zijn 5-jarig jubileum!! Reden om opnieuw een manifestatie op het Zwitsal terrein te organiseren.

Activiteiten op de Zwitsal
Op de Zwitsal zijn de hele dag door activiteiten en workshops te volgen. Een aantal ondernemers op het terrein hebben de handen ineen geslagen, omdat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

In de ochtend zijn de workshops voor 500 eerstejaars techniek studenten van ROC Aventus. In de middag zijn alle Apeldoorners welkom: met name voor kinderen en jongeren is er veel te beleven. Vanaf 13.30 uur is iedereen van harte welkom. Gratis toegang!

Wat is er te doen?
De ROC studenten worden verwelkomd door Jelle Hilarius, top-volleyballer en duurzame verbinder. Hij zal de studenten meenemen in zijn zonnepanelen project, waarbij sportvelden – die een groot deel van de dag ongebruikt liggen  – op een revolutionaire wijze benut kunnen worden. Ook geeft hij één van de vele workshops die dag: W1NNEN, zelfsturing in de topsport.

De hele dag door zijn er verschillende workshops te volgen. Vanaf 13.30 uur dus ook voor iedereen in Apeldoorn.

Een greep uit de activiteiten:
We gaan een zogenaamde rooktest doen en kijken hoe ‘lek’ het Ondernemershuis is: wat zou er gedaan kunnen worden om dit gebouw aardgasvrij te maken? Bij ‘Precious Plastic’ gaan we zelf plastic scheiden en een nieuw product ervan maken. Doe de Obstakelrun, scheidt je afval, bouw mee aan onze Recylce-Tree of bak pannenkoeken met een elektrische auto! Bekijk de techniek van de toekomst, ervaar de Electric Experience. Er is aandacht voor Virtual Reality, the Voice of your Life, Aikido en Techniek, de plastic soep en de manier waarop we naar afval kijken.

Waar: Zwitsal Terrein, de Drieslag, Vlijtseweg te Apeldoorn.
Wanneer: 10 oktober van 13.30 uur tot 16 uur
Toegang: gratis