zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

We zijn weer terug

Foto: Pixabay (eigen bewerking)

Het heeft enige tijd geduurd, maar vanaf vandaag zijn we weer terug met een vernieuwde website en nieuwe uitstraling.

In september 2018 kregen we de zoveelste auteursrechtenclaim binnen voor een foto welke wij geplaatst hadden. Helaas blijkt dat niet ieder de auteursrechten respecteert als ze een foto aan hun email toevoegen en naar ons zenden. Het is voor ons onmogelijk om te kunnen na gaan wie de fotograaf is en of plaatsing door ons door de fotograaf toegestaan is. Een optie zou zijn om iedere foto die we binnen krijgen te vragen voor een schriftelijk bevestiging van de fotograaf dat we de foto mogen gebruiken. Maar ook dit systeem is niet waterdicht. Als de organisatie die de foto heeft verstuurd aan geeft dat het mag van de fotograaf en er bij deze toestemming is hoe weten we dit dan zeker?

Conclusie: je kan het nooit zeker weten, maar herhaling van de volgende auteursrechten claim willen we wel voorkomen. Daarom is er een protocol opgesteld en wijzen we inzenders op onze voorwaarden voor het insturen van een (pers)bericht

Daarnaast zijn we bezig met het aanleggen van een grote databank met eigen afbeeldingen, met als doel om in de toekomst altijd terug te kunnen vallen op eigen gemaakte afbeeldingen.

Heb je berichten voor ons om te plaatsen, stuur ze vooral naar ons door. We plaatsen nagenoeg alles wat er binnen komt. We zijn niet voor niets ‘groot in het brengen van klein nieuws!’ Vanaf vandaag zullen we weer dagelijks de website updaten met de ingekomen berichten.

1 Comments

Reageren is niet meer mogelijk