zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Voucheractie Voedselbank Apeldoorn is terug van weggeweest

Foto: Voedselbank Apeldoorn

Met groot enthousiasme kondigt Voedselbank Apeldoorn de terugkeer aan van de populaire voucheractie. Op zaterdag 3 juni zijn vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig in verschillende supermarkten in Apeldoorn. Klanten worden uitgenodigd om een voucher van €1,- / €3,- of €5,- aan te schaffen als steun voor de Voedselbank.

Voor degene die niet in de gelegenheid is om zaterdag naar de supermarkt te komen, kun je ook online meedoen aan de voucheractie via voedselbankapeldoorn.nl/voucheractie.

Quote: “Een kleine bijdrage, een groot verschil voor de Voedselbank Apeldoorn”

Basisproducten ondersteunen
De gedoneerde vouchers kunnen door de Voedselbank worden ingewisseld bij de deelnemende supermarkten. Op momenten waarop er behoefte is aan aanvulling van de basislevensmiddelen uit de schijf van vijf zoals rijst, pasta, boter, houdbare melk, koffie en thee. “Met wekelijks 280 huishoudens die afhankelijk zijn van de Voedselbank Apeldoorn, is het regelmatig een uitdaging om voldoende basisproducten te kunnen verstrekken”, legt Anna Weuring, coördinator van de voucheractie, uit. “We zijn afhankelijk van geleverde producten, dus de vouchers zijn zeer welkom om ervoor te zorgen dat we de belangrijke basisproducten kunnen blijven verstrekken”, aldus Weuring.

Gemak en efficiëntie
De keuze voor een voucheractie brengt diverse voordelen met zich mee op het gebied van gemak en efficiëntie voor de Voedselbank. Zo hoeven er geen kratten en rolcontainers te worden verplaatst en supermarkten hoeven geen extra producten te bestellen, uit te stallen of aan te vullen. Anna Weuring legt uit: “Dankzij de voucheractie kunnen we direct de benodigde producten bestellen en deze meteen uitgeven. We hoeven geen tijd te besteden aan het uitpakken, sorteren en opslaan van goederen in onze magazijnen. Hierdoor kunnen we met het opgebrachte bedrag efficiënter en gerichter werken om aan de behoeften van onze cliënten te voldoen.” In 2019 heeft de actie al ruim €8000,- opgeleverd. Na een pauze tijdens de coronaperiode pakken we de voucheractie dit jaar weer vol enthousiasme op.”

Deelnemende supermarkten op zaterdag 3 juni

  • Albert Heijn Schapendoesweg 2
  • Albert Heijn Molencatenlaan 30, Ugchelen
  • Jumbo Wiegman Korianderplein 61
  • Jumbo Van den Bunt, Schubertplein 1-5
  • Plus Koetsier, Musketiersveld 115
  • Aldi Vlijtseweg 184

In elk van deze supermarkten zijn vrijwilligers aanwezig om de actie toe te lichten en klanten te vragen een voucher te doneren.

Meer informatie en online doneren
Voor meer informatie over de voucheractie en de mogelijkheid om online te doneren, kun je terecht op voedselbankapeldoorn.nl/voucheractie.