woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wil jij iets betekenen voor jou mede-inwoners? Wordt buddy

Foto: Rob Voss

Wil jij je wereld openstellen en van betekenis zijn door jezelf te zijn? Wil jij nieuwe mensen ontmoeten? Zowel Apeldoorners als gevluchte mensen die in Apeldoorn wonen? Dan is ons Buddytraject echt iets voor jou!

Buddy to Buddy zet zich in voor alle vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland moesten ontvluchtten en nu in Apeldoorn verblijven. Door deze nieuwkomers te koppelen aan betrokken Apeldoorners heten wij hen een gastvrij welkom. Waardoor nieuwkomers niet in eenzaamheid raken in dit voor hen vreemde land en zich sneller op hun gemak voelen.

Iedereen kan meedoen
Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Wij koppelen je, samen met anderen, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses, aan iemand die gevlucht is. Vier maanden ontmoeten jullie elkaar eens per week en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Naast het 1-op-1 contact met je buddy organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar vrijblijvend, op een laagdrempelige manier, ontmoeten. Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten.

Kopje koffiedrinken of samen wandelen
Tijdens de vier maanden spreek je één keer per week met elkaar af. Dat kan je invullen zoals je zelf prettig vindt. Ons advies is om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken. Het belangrijkste element is het gezellige, sociale contact. Dus drink samen een kopje koffie, ga een wandeling maken of nodig je buddy uit om mee te eten met je gezin. Neem jouw Buddy mee in jouw wereld. In sommige gevallen is dit zelfs basis voor een langere vriendschap.

Quote buddy Fokjelien: “Het buddyschap is een verrijking van je leven”
Quote buddy Fereshteh: “Het is interessant een vriendschap te hebben met iemand uit Nederland. Terwijl je samen plezier hebt leer je ook over elkaars cultuur”

Tijdens de informatieavond op dinsdag 30 mei vertellen we graag meer over het buddytraject, over wat jij van ons kan verwachten en wat wij van jou verwachten.
Je bent welkom vanaf 19:15 uur.
ACEC Kantoren
Roggestraat 44, Apeldoorn
1e verdieping Oost
Aanbellen bij de vergaderruimte

Er wordt gestart om 19:30 uur

Wil jij erbij zijn? Aanmelden kan via apeldoorn@buddytobuddy.nl en wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.