maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Voorstelling I Am Alive door Adrian Kuipers én Orange Babies Dinner of Hope op 26 oktober bij Klein Berlijn

Arnoud van Walchren (Foto: Sven Scholten)

Ter ondersteuning van de stichting Orange Babies vindt op vrijdag 26 oktober 2018 vanaf 18:30 uur bij Klein Berlijn het Orange Babies Dinner of Hope plaats. Een viergangendiner door chef Arnoud van Walchren, waarmee de gasten het goede doel steunen. Adrian Kuipers, fotograaf voor Orange Babies, wisselt tijdens het diner iedere 5 minuten van tafel om te vertellen over de foto die op tafel staat. Na afloop van het diner vindt de afsluiting van Apeldoorn Fotostad plaats. Dit gebeurt om 20:00 uur met de exclusieve voorstelling I Am Alive door Adrian Kuipers.

Orange Babies Dinner of Hope bij Klein Berlijn
Orange Babies is een Nederlandse stichting die zich inzet voor zwangere vrouwen en kinderen in Afrika die de gevolgen van de hiv-epidemie ondervinden. Dinner of Hope is een evenement van Orange Babies waarbij je zelf voor familie en vrienden kookt en in plaats van een bloemetje of een fles wijn een donatie vraagt voor Orange Babies. Op deze manier kun je op een positieve manier geld werven voor het goede doel. Voor deze variant van het ‘Dinner of Hope’ slaan Arnoud van Walchren en Adrian Kuipers de handen ineen. Het diner is een 4-gangen verrassingsmenu passend bij het thema. Kaarten voor dit bijzondere diner kosten €45,- per persoon. €15,- hiervan gaat naar Orange Babies. Het diner begint om 18:30 uur en duurt tot 20:00 uur (inloop tussen 18:00 en 18:30 uur i.v.m. programma). Het diner kun je apart reserveren bij Klein Berlijn: www.kleinberlijnapeldoorn.nl / 055-760 06 99.

I Am Alive voorstelling door Adrian Kuipers
Adrian Kuipers geeft na het Orange Babies diner als afsluiter van Apeldoorn Fotostad om 20:00 uur een exclusieve voorstelling, waar hij naast een pop-up expositie, ook poëzie voordraagt, verhalen vertelt en eigen muziek speelt die hij bij zijn foto’s heeft gecomponeerd. Dit alles als voorproefje van zijn nieuwe multimedia project I Am Alive, een selectie van bijna 10 jaar Afrika portretten, waarin Kuipers de fantastische gevolgen laat zien van wat mensen met elkaar kunnen bereiken voor een betere wereld. Tijdens de voorstelling wordt de gast meegenomen op meerdere facetten van zijn reis. Een genot voor een ieder die houdt van reizen, fotografie, muziek en daarbij het goede doel wil steunen. Kaartjes voor deze voorstelling kosten €7,50 en daarmee steun je Orange Babies. Het is een knus huiskamer-concert, er zijn dus maar enkele plaatsen beschikbaar. De kaarten zijn te koop via www.apeldoornfotostad.nl.

Over Adrian Kuipers
Kuipers fotografeerde voor bedrijven als Skyradio, GSK, Edding en Samsung en heeft meerdere Bekende Nederlanders en internationale artiesten voor zijn lens gehad, waaronder Afrojack en Robbie Williams. Hij werd ambassadeur van een van de grootste camera ketens van Europa en was jurylid van de NRC Fotoprijs. Tijdens deze succesvolle carrière zette hij zich ook in als fotograaf voor Orange Babies. De verkoop en veilingen van zijn foto’s resulteerden in een opbrengst van meer dan € 120.000,- voor het goede doel. Het feit dat je zoiets als fotograaf voor elkaar kunt krijgen, was voor Adrian een motivatie en hij besloot daarom in de zomer van 2018 om zich daar volledig op te storten. Dit was ook het moment dat hij zijn andere kunstvormen onderdeel wilde maken van zijn projecten. “Door meerdere kunstvormen te combineren kan ik je nog dieper meenemen in mijn verhalen en je dichterbij mijn emoties brengen.” legt Kuipers uit. “Mijn muziek ten gehore brengen voelt wel als naakt door een winkelcentrum lopen, verschuilen achter de camera is er nu niet meer bij. Maar dit voelt goed, dit moet gebeuren.” Kuipers zijn levensmissie is zijn talenten inzetten voor een betere wereld, beginnend bij zijn I Am Alive project.

Mini Editions
De foto’s van Adrian Kuipers worden geveild voor meer dan € 20.000,00. Exclusief voor Apeldoorn Fotostad 2018 heeft Kuipers een aantal werken geselecteerd voor een speciale Mini Edition. Verkrijgbaar t/m 26 oktober 2018 voor maar € 39,95 bij Nawijn & Polak, Salon 1813 en Klein Berlijn.