woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nelleke Noordervliet woensdag 24 oktober in CODA

Foto: Jitske Schols

In de serie ‘In gesprek over…’ worden uiteenlopende thema’s behandeld door (bekende) Nederlanders. Na de thema’s ‘Elkaar verstaan in de wijken’ en ‘Duurzaamheid & CODA Precious Plastic’ staat op 24 oktober het thema ‘Opstand’ centraal. Dit is tevens het thema van de Maand van de Geschiedenis die van 1 tot en met 31 oktober landelijk plaatsheeft. Nelleke Noordervliet schreef het bijbehorende essay Door met de strijd dat over opstand gaat. In CODA leest ze hieruit voor en gaat ze met bezoekers in gesprek over het thema.

Nelleke Noordervliet studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Na het verschijnen van Noordervliets debuut Tine of De dalen waar het leven woont (1987) – een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw – werd zij erkend als een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers. Noordervliets belangstelling voor geschiedenis uitte zich ook in Altijd roomboter (2005), het verhaal over haar overgrootmoeder en in de boeken die ze schreef voor het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam. Uit haar werk spreekt steeds de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden. Daarnaast is ze columniste voor Trouw en het Radio 1-geschiedenisprogramma OVT. Haar meest recente roman Aan het eind van de dag (2016) handelt over een ex-politica die terugziet op haar leven in het woelige tijdvak van de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Noordervliet won onlangs de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre.

Programma
De avond in CODA Auditorium begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. In de pauze is er gelegenheid om uw boek(en) door Nelleke Noordervliet te laten signeren. Wie nog geen boek van haar heeft, kan dit kopen bij de tafel van Nawijn & Polak.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.

Meer over de serie In gesprek over… is ook te lezen op coda-apeldoorn.nl/ingesprek.