woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vinyl, muziek en gezelligheid in de binnenstad

Foto: Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn

Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, vindt de tweede editie van de Langste Platenmarkt plaats. Tijdens de Langste Platenmarkt worden van 10:00 uur tot 17:00 uur unieke platen, singletjes, platenspelers en aanverwante artikelen door de binnenstad aangeboden. Langs de route en op de diverse (horeca)pleinen zijn verschillende artiesten actief om het evenement nog gezelliger te maken.

Bezoekers van de Langste Platenmarkt kunnen een lange slinger van kramen verwachten door de binnenstad. De route van de kramen start op het Leienplein, loopt via de Nieuwstraat naar het Caterplein en vanaf het Caterplein via de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Er komen standhouders uit België, Duitsland en zelfs uit Engeland. Voor de echte vinyl liefhebbers is er genoeg aanbod om de platencollectie uit te breiden.

Tweede Pinksterdag is van oudsher een mooie dag om er op uit te trekken met het hele gezin. De Langste Platenmarkt is daar uitermate geschikt voor. Tussen de kramen door vind je prachtige straatartiesten zoals bijvoorbeeld de Kiddy Ride Police Patrol of Radio Barkas, een mobiele DJ, natuurlijk met platenspelers..

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn in samenwerking met Variaworld Deventer. De vorige editie was in 2019, en na lang wachten zijn we verheugd om de opvolger aan te kondigen, editie nummer twee op maandag 6 juni. De organisatie is van plan de Langste Platenmarkt op Tweede Pinksterdag tot een vaste waarde op de Apeldoornse evenementenkalender te maken.