zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vier verdachten aangehouden na schietpartij

Foto: Politie.nl

De politie onderzoekt een schietpartij aan De Sikkel in Apeldoorn. In de nacht van zondag op maandag raakten er twee mensen gewond. Er zijn vier verdachten aangehouden.

Vooraf aan de schietpartij kreeg de politie zondagavond al twee meldingen van een hoog oplopende ruzie in de relationele sfeer. Daarbij zouden twee families betrokken zijn. Agenten zijn aan de deur geweest om de situatie te de-escaleren. Dat leek te lukken.

Gewonde man belt aan bij huis
Later kwamen er meldingen binnen dat er geschoten werd. Agenten kwamen meteen in actie. Vanuit een huis aan De Sikkel werd gebeld dat er een gewonde man hulp nodig had. De man had bij een willekeurig huis aangeklopt met de vraag of er een ambulance gebeld kon worden. Deze 27-jarige man is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. In het huis waar hij naar binnen was gelopen werd een vuurwapen gevonden. Omdat het wapen vermoedelijk van de gewonde man was, is hij als verdachte aangehouden.

Gewonde man in ziekenhuis
Er kwam even later ook een melding dat een gewonde man zich bij het ziekenhuis in Deventer had gemeld. Agenten zijn hier heen gegaan. Deze 28-jarige man uit Apeldoorn was vermoedelijk ook betrokken bij het incident en daarbij gewond geraakt. Hij werd behandeld door de artsen, waarna hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Aan de Sikkel werden ook twee verdachten aangehouden: twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Apeldoorn. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Wie heeft er informatie?
Het politieonderzoek is in volle gang. Er heeft zich veel afgespeeld, we proberen zo snel mogelijk een duidelijk beeld te krijgen van de gebeurtenissen. Er zijn al getuigen gehoord, maar mogelijk zijn er meer mensen die informatie over deze zaak hebben maar nog niet met de politie hebben gesproken. Heb je iets gezien? Bel dan 0900-8844. Ook met andere informatie kun je dit nummer bellen, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermoedelijk maakt de schietpartij deel uit van een langer lopend conflict in de relationele sfeer, alle betrokkenen lijken elkaar te kennen. Op dit moment geven we niet meer details over het onderzoek.