zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Boekverfilming Out stealing horses in Gigant

Foto: CODA

Gigant en CODA organiseren gezamenlijk de serie Boek & Film, de gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. In december is in Gigant de boekverfilming Out stealing horses te zien, naar de bestseller Ut og stjæle hester van Per Petterson. De avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna je samen de film gaat kijken. Het boek (Nederlandse titel: Paarden stelen) is te leen in CODA Bibliotheek.

Het verhaal
Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman Lars een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948, het jaar dat Trond 15 jaar werd. Hij bracht die zomer zorgeloos lange dagen door met zijn vader, die hij adoreerde. Het was ook de zomer waarin hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en waarin een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden doet regisseur Hans Petter Moland een verhaal tot leven komen over liefde, verlies, teleurstelling, schuldgevoel en het verwerken van keuzes die een hoofdrol lijken te spelen in je verdere leven.

Boekverfilming naar de bekroonde bestseller van Per Petterson, Ut og stjæle hester; de Nederlandse titel is Paarden stelen. Andere boeken van Petterson zijn onder andere Ik vervloek de rivier des tijds (2010), Twee wegen (2014) en Mannen in mijn situatie (2019).

De avond
Elke Boek & Film-avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna je gezamenlijk de film gaat kijken. Na afloop ontvang je een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur.

Meer Boek & Film
Ook in 2020 staan er weer meerdere Boek & Film-avonden geprogrammeerd en wel op 21 januari (‘Kes’), 18 februari (‘Little Women’), 24 maart, 21 april en 26 mei. Ongeveer twee weken voorafgaand aan een filmavond is meer informatie over het gekozen boek en de film te lezen op de website van CODA; deze informatie is ook te vinden op de site van Gigant.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant of online via www.gigant.nl. Een kaartje kost € 9,50 voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 12,- per voorstelling. Bestelt u uw kaartje online, dan betaalt u € 1,20 transactiekosten.