zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vier Pinksteren met Lepeltje lepeltje in het Beekpark

Foto: Jeroen Schaaphok (Lepeltje, Lepeltje)

Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week na drie jaar afwezigheid eindelijk weer neer in het groene Beekpark. Dit jaar nestelt het culturele foodfestival zich tijdens Pinksteren van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei in Apeldoorn. De complete timetable voor drie dagen in het park is bekend en te vinden via www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn.

Boordevol creatieve kookkunsten
Lepeltje Lepeltje is rijkelijk belegd met ambachtelijke keukens. Elke mobiele keuken heeft een eigen specialiteit waaronder minstens één vega optie en een kleine hap voor een kleinere prijs. De echte Amersfoortse frieten zijn natuurlijk bij de Piepermobiel te vinden. Met hun zelfgemaakte sauzen stoppen ze de oude vertrouwde smaak van friet in een nieuw jasje.

Een frisse culinaire nieuwkomer is Osaka Ball. De ballen rollen normaliter over de toonbank op de Amsterdamse Albert Cuyp Markt, maar voor de gelegenheid tuffen ze hun Japanse streetfood tent naar Lepeltje Lepeltje. De Fried chicken, ramen en octopusballetjes zijn echte smaakbommen en keihard het proberen waard.

Vermaak voor groot en klein
Naast deuntjes en baksels kan men zich op zaterdag tot en met maandag kostelijk vermaken. Struin langs de vintage, honing, vinylplaten en de Lepelaer voor zelfgemaakte ringen over de mooie-dingen-markt. Terwijl mama en papa genieten van de sfeer, kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma met workshops in het Katoenlab, de Werkplaats of een theaterworkshops.

Caravandoolhof van Pet van de Luijtgaarden
Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden zet een caravandoolhof neer die zeker een bezoek waard is. Met zijn workshops ‘Knutsel mee aan Recycle City!’ laat hij iedere enthousiasteling meebouwen aan een creatief duurzaam bouwwerk. Daarnaast kunnen  bezoekers door vijf verschillende caravans dwalen, met ieder een eigen thema zoals bloemen, knopen, cassettes of honderden knuffels.

Van akoestische sets tot elektronische tonen
De toon wordt gezet door artiesten van regionaal, maar ook nationaal kaliber. Poppodium GIGANT adopteert de zaterdag en heeft het muzikale palet van 27 mei neergezet. Artiesten als Silver Lake, Anna-Rose Clayton en de Nachtadvocaat bekleden het podium op de zaterdag. Drie dagen lang komen genres langs als Funk, HipHop, Brass en Americana en is het Beekpark de plek om het lange weekend te vieren. De timetable van het muzikale- en kinderprogramma is bekend en is te bekijken via www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn.

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
Zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei

Openingstijden:
Zaterdag 27 mei 12:00-01:00
Zondag 28 mei 12:00-00:00 (Eerste Pinksterdag)
Maandag 29 mei 12:00-22:00 (Tweede Pinksterdag)
Beekpark, Apeldoorn
Gratis toegankelijk voor iedereen
Meer informatie: lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn