maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Verdachte aangehouden voor mishandeling agent

Foto: Politie.nl

Op donderdag 25 maart is een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent op straat. Dat gebeurde omstreeks 14.30 uur ter hoogte van de Laan van Orden. De agent raakte zodanig gewond dat hij voor zijn verwondingen met een ambulance voor controle naar het ziekenhuis moest.

Die middag zag de agent een voertuig met opvallend rijgedrag rijden waarvan daarnaast de kentekenplaat niet klopte. Het voertuig is daarom staande gehouden en de bestuurder werd om zijn rijbewijs gevraagd. De verdachte werkte niet mee en toonde ook na herhaaldelijke vorderingen zijn rijbewijs niet. Daarnaast zou hij de agent hebben beledigd en daarop besloot de agent de verdachte aan te houden voor belediging. De verdachte begon vervolgens de agent te mishandelen.

Al snel kwamen er collega’s ter plaatse, mede dankzij een alerte getuige die 112 belde. Zij konden de man van de agent afhalen en aanhouden. De verdachte zit op dit moment nog vast.

Getuigen gezocht
Er wordt onderzoek gedaan en de politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Hebt u iets gezien die middag rond 14:30 uur ter hoogte van de Laan van Orden? Bel dan met 0900-8844.