dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Minicursus over Niet Aangeboren Hersenletsel

Foto: Freepik

Zuid Doet Samen en MEE organiseren in 2021 een reeks minicursussen voor de bewoners van Apeldoorn-Zuid. De tweede mini-cursus gaat over Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze is op woensdagavond 7 en 14 april (19.00 – 21.30).

Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).  Misschien wel iemand uit je naaste omgeving. Hersenletsel kan ontstaan bij de geboorte, maar ook als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Het leven verandert voor diegene en zijn naasten ingrijpend.

Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met NAH kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Waardoor iemand met NAH zoveel mogelijk mee kan doen in de samenleving. Want meedoen, erbij horen, je talenten gebruiken, wil iedereen. In Apeldoorn leven naar schatting ruim 6.500 mensen met NAH.

Deze mini-cursus NAH bestaat uit twee interactieve avondbijeenkomsten met theorie, filmpjes en ervaringsoefeningen waardoor je meer inzicht krijgt in wat NAH inhoudt en welke impact het heeft op het leven van diegene zelf en zijn naasten.

Ook zal iemand met NAH, een ervaringsdeskundige, vertellen over haar leven met NAH. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Wanneer: Woensdag 7 en 14 april, van 19.00 – 21.30 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.
Waar: indien mogelijk: bij Zuid Doet Samen, Beekbergerweg 19, Apeldoorn en anders digitaal via ZOOM (een link krijg je na aanmelding)
Kosten: Geen
Informatie: Gretha Visserman, g.visserman@meeveluwe.nl of 06 – 2024 6335
Opgeven: Gerjan Engelenhoven, gerjan@zuiddoetsamen.nl of 06 – 3896 7130

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen dus geef je snel op!

Je kunt je ook al opgeven voor de andere minicursussen:

  • Licht verstandelijke beperkingen op: 12 en 19 mei
  • Niet zichtbare beperkingen op: 2 en 9 juni
  • Depressie – angst op: 22 en 29 september
  • Effectief communiceren – goede vragen stellen: op13 en 27 oktober
  • Omgaan met rouw en verlies: op 17 en 24 november