zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

URBAN APD van start met 8 scenes

Foto: URBAN APD

Op zondag 1 oktober krijg je de kans om kennis te maken met de Apeldoornse ‘street’ sports en arts tijdens Urban APD, dat plaatsvindt op het Marktplein.

Urban sports en arts zullen op 1 oktober op het Marktplein in Apeldoorn schitteren met maar liefst 8 verschillende scenes. Je kunt hier skaters, longboarders, breakdancers, freerunners, BMX-rijders, rappers, hiphopartiesten, straatvoetballers en meer bewonderen en zelfs ervaren. Het evenement biedt demonstraties, workshops, battles, en er zijn prijzen te winnen. Op het podium kun je genieten van muzikale talenten uit Apeldoorn, nationale artiesten zoals Alessio en Kleine John & Chavante, en er zal ook de eerste Apeldoornse Stadsrapper worden verkozen tijdens deze eerste editie van Urban APD.

Het programma belooft een waar urban feest op het Marktplein in Apeldoorn te worden. Tussen 12.00 en 17.00 uur kun je genieten van straatvoetbal in de pannakooi, BMX’en op de pumptrack, Burnside bouwt een indrukwekkend skateparcours, longboarden, freerunnen op een parkour, breakdance battles, hiphopoptredens en muzikale talenten op het podium. Je kunt de verschillende scenes leren kennen door demonstraties en battles te bekijken, en vooral meedoen met workshops en open inlooptrainingen, waarbij het benodigde materiaal aanwezig is. Vergeet niet dat je zelfs prijzen kunt winnen!

Bovendien zal er op het podium een battle plaatsvinden waarbij de nieuwe Apeldoornse Stadsrapper wordt gekozen, en de stemmen van alle bezoekers van Urban APD zullen meetellen. Zorg er dus voor dat je erbij bent!

Urban APD is het resultaat van een samenwerking tussen alle eerder genoemde urban sport- en kunstscenes in Apeldoorn, Stimenz jongerenwerk, Gigant, de Gemeente Apeldoorn, en wordt geproduceerd door PEER* en PleuniDOET. Voor meer informatie kun je terecht op de Urban APD-website.