zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Twee tips rondom het avondeten!

Foto: unsplash

Het ontbijt wordt door velen geprezen als de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit betekent echter niet dat de overige maaltijden op de dag minder belangrijk zijn. Het avondeten is de maaltijd waar over het algemeen het meeste tijd aan wordt gespendeerd. Omdat men de meeste tijd spendeert aan het avondeten, wordt het avondeten over het algemeen ook het meest geliefd. Om het avondeten ook geliefd te houden, dient het avondeten op de juiste manier geserveerd te worden. In deze blog geven we je twee tips om het avondeten iedere dag weer uniek en bijzonder te maken!

Consistent eetpatroon
Het menselijk lichaam is gebaat bij een consistent eetpatroon. Dit geldt niet alleen voor het avondeten, maar ook voor de overige maaltijdmomenten door de dag heen. De consistentheid rondom het avondeten is echter het moeilijkst te bewaken. Dit komt doordat het ontbijt en de lunch over het algemeen voor en gedurende de werkdag worden genuttigd. Het avondeten wordt genuttigd na het werk en heeft hierdoor van alle drie de maaltijden de grootste tijdspanne waarin deze genuttigd kan worden. Het is echter voor het lichaam het beste om ook wat betreft het avondeten een vorm van consistentie te bewaren. Je lichaam kan namelijk behoorlijk in de war raken als je de ene dag eet om 18:00 en de volgende dag om 21:00. We raden daarom altijd aan het avondeten binnen een bepaalde tijdspanne van ongeveer een uur te eten. Zo weet je lichaam ook altijd waar het aan toe is.

Gevarieerd eten
Gevarieerd eten is goed voor de algehele gezondheid van de mens. Door gevarieerd te eten krijg je voldoende verschillende voedingsstoffen binnen om gezond te kunnen leven. Gevarieerd eten is echter lastig als je je beperkt tot een keuken van één nationaliteit. Dit geldt voor de meeste keukens, behalve voor enkele keukens die bekend staan om de mate van variatie. Een voorbeeld van een keuken die bekend staat om haar grote mate van variëteit is de Surinaamse keuken. Met Surinaamse producten kun je namelijk tal van gerechten klaarmaken die iedere dag weer gevarieerd kunnen zijn. Dit komt door de Surinaamse historie. Door de jaren heen hebben bewoners van heel de wereld haar plek gevonden in Suriname. Al deze invloeden van over de hele wereld hebben haar weg gevonden in de Surinaamse keuken. Dit zie je dan ook terug in enkele typisch Surinaamse gerechten. Als men spreekt over de Surinaamse keuken dan heeft men het al snel over roti, nasi en bami. Deze gerechten zijn echter allen ontstaan met de invloed van de keukens van andere landen. Deze gerechten kennen allen haar oorsprong in Aziatische landen maar zijn door de jaren heen geëvolueerd tot unieke Surinaamse gerechten. Doordat de keuken zo enorm gevarieerd is, kun je in principe iedere dag uit de Surinaamse keuken koken en toch iedere dag een ander gerecht op tafel zetten.