dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Aquacentrum Malkander opent vanaf 1 maart het buitenbad

Accres Apeldoorn (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Vanaf 1 maart 2021 gaat het buitenzwembad van Aquacentrum Malkander in Apeldoorn open voor publiek. Het 25 meter bad biedt zo mooie mogelijkheden voor zwemmers om “Corona-proof” in beweging te komen.

In samenspraak met de Gemeente Apeldoorn en het college is besloten dat Aquacentrum Malkander onder strikte veiligheidsmaatregelen het buitenbad mag openen. De veiligheid wordt geborgd middels een Corona-protocol waarmee te allen tijde minimaal 1,5 meter kan worden bewaard.

Ieder uur kunnen er nieuwe zwemmers terecht en er geldt een maximum aantal van 12 zwemmers per tijdsblok. Vooralsnog gaat het om banenzwemmen en trainingen en allen verloopt via reservering. Ina Beumer, hoofd zwembaden Accres, is enthousiast. “Het is mooi dat we samen met de verschillende instanties kunnen zorgen dat mensen toch in beweging kunnen komen. Als dit bij Malkander goed en veilig verloopt hopen we ook eerder het 50-meter-bassin van Openluchtbad Boschbad te kunnen openen.

Zowel Aquacentrum Malkander en Openluchtbad Boschbad hebben de afgelopen jaren verregaande duurzaamheidsmaatregelen genomen. Dit is een extra zetje in de rug om de buitenbaden eerder te openen en in het vroege voorjaar op een acceptabele temperatuur te krijgen.

Wil je gebruik maken van de mogelijkheid om baantjes te trekken bij Malkander reserveer dan online via Malkander.nl een tijdsblok van 60 minuten. Er wordt verwacht dat men de zwemkleding al aan heeft. Bezoekers komen niet in het gebouw maar krijgen toegang via een zijingang naar het buitenbad. Voor kleding en overige spullen blijven droog in een tent naast het bad.