vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Twee Kampenaren met zeven vuurwapens aangehouden in Beekbergen

De politie heeft woensdagavond 30 november twee mannen uit Kampen aangehouden voor verboden wapenbezit. In het voertuig waar de mannen van 20 en 21 jaar in reden, troffen agenten vier vuurwapens aan, waaronder één doorgeladen handvuurwapen in de broeksband van de 20-jarige man.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten zijn nog drie vuurwapens, luchtdrukwapens, een ploertendoder, messen, munitie en een kogelwerend vest aangetroffen. Deze goederen en het voertuig zijn in beslag genomen. De twee verdachten worden vrijdag 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tijdens een onopvallende surveillance reden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A50 van Arnhem richting Apeldoorn toen een auto met ongeveer 160 km/u hen passeerde. Bij Loenen gaven de agenten een stopteken om de bestuurder aan te spreken op zijn snelheid. In het voertuig zagen zij bij de bijrijder een open tas met daarin twee vuurwapens liggen. Hierop zijn de mannen aangehouden. Bij de doorzoeking van de auto troffen agenten nog een vuurwapen en munitie aan. Bij fouillering van de 20-jarige man troffen ze een doorgeladen vuurwapen aan.

In overleg met de officier van justitie zijn diezelfde nacht de woningen van de twee mannen uit Kampen doorzocht, waarbij meerdere wapens en munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen.