vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Met ‘K OOK voor jou bereid je thuis recepten van (Apeldoornse) chef-koks én steun je Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst

Foto: TOtaal & tekst

Na het succes van ‘K OOK in 2021 is er nu ‘K OOK voor jou: het tweede (digitale) receptenboek waarin (Apeldoornse) restaurants een recept delen, zodat je thuis de sterren van de hemel kunt koken. Het unieke van ‘K OOK? De verkoop- en sponsoropbrengst gaat naar een goed doel en deze keer is dat Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Door dit kookboek of (één van) de recepten te kopen, steun je deze stichting en daarmee kinderen van Apeldoornse gezinnen die het financieel zwaar hebben.

Bij een nieuwe ‘K OOK hoort een nieuw goed doel: Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Deze stichting zet zich in voor minder draagkrachtige gezinnen in en om Apeldoorn met kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Hoe? Door voor deze gezinnen verschillende activiteiten en kosten te betalen, zoals de bijdrage aan een schoolreisje, het lidmaatschap van een sportvereniging, de kosten voor bijles of de aanschaf van een laptop of (sport)kleding. Al die kosten die voor gezinnen die het financieel niet breed hebben, vaak niet op te brengen zijn – zeker in deze tijd. Dankzij het geld dat deze stichting beschikbaar stelt, kunnen deze kinderen meedoen met leeftijdgenootjes, zodat ze zich niet buitengesloten hoeven te voelen.

Waarom Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst?
Een doel dat de initiatiefnemers van deze editie van ‘K OOK na aan het hart ligt. “We hebben zelf kinderen in die leeftijd en beseffen maar al te goed hoe fijn het is dat ze met leeftijdgenootjes mee kunnen doen”, vertelt Ruben Degen die samen met Bastiaan Leideritz eigenaar is van Degen & Leideritz – trotse ontwerpers. Samen met Tanja Offerein van TOtaal & tekst waren ze ook al betrokken bij de allereerste ‘K OOK en met elkaar hebben ze deze tweede editie van ‘K OOK uitgebracht.

“Het concept is ongewijzigd gebleven: 28 restaurants hebben recepten beschikbaar gesteld die door ons samengevoegd zijn in een (digitaal) receptenboek dat te koop is via www.apeldoornkookt.nl. En of je nu het (digitale) kookboek of één of meer losse recepten bestelt: de verkoopopbrengst gaat naar Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst en daarmee dus naar schoolgaande kinderen waarvan de ouders extra financiële hulp kunnen gebruiken”, laat Tanja weten.

“Goed om te weten: de gedrukte exemplaren worden vanaf 12 december verzonden. Zoek je nog een bijzonder kerstcadeau of relatiegeschenk, bestel ‘K OOK voor jou dan snel, zodat je zeker weet dat je het voor de feestdagen binnen hebt.”

Hoe ‘K OOK werkt
Op www.apeldoornkookt.nl kun je zowel de losse recepten (à € 2,50) als het digitale (€ 14,95) of gedrukte (€ 24,95 excl. verzendkosten) receptenboek bestellen.

Ben je zelf niet zo’n kok is, heb je al een kast vol kookboeken of wil je op een andere manier bijdragen, dan kun je ook voor één van de drie sponsormogelijkheden kiezen. Dat kan al vanaf € 100,00 en daarvoor krijg je een gedrukt exemplaar van het receptenboek en een eervolle vermelding op www.apeldoornkookt.nl. Wie meer wil sponsoren kan uit nog twee opties kiezen; meer informatie hierover vind je op de website.

De eerste sponsor- en bestelverzoeken zijn al binnen
“Direct nadat we de eerste berichten op Instagram gepost hadden, kwamen de eerste sponsor- en bestelverzoeken al binnen. Geweldig om te merken dat niet alleen wij, maar ook heel veel anderen Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst een warm hart toedragen”, laat Bastiaan tot slot nog weten.