woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Top2000-kerkdienst in de Grote Kerk Apeldoorn: Learn to fly!

Foto: Top2000-kerkdienst

Op zondag 23 december zal voor de tweede keer in de Grote Kerk Apeldoorn een Top2000-kerkdienst gehouden worden. Het verschijnsel Top2000-kerkdiensten ontstond vijf jaar geleden na een oproep van dominee Fred Omvlee die door het Top2000-journaal geïnterviewd werd.

De sfeer van saamhorigheid en verbroedering in het Top2000-cafe in Hilversum bracht hem tot het idee om in de week van de Top2000 op Radio 2 in kerken diensten te houden met de meest ontroerende en spirituele nummers uit de popmuziek. Afgelopen jaar werden meer dan 125 Top2000-kerkdiensten in het hele land georganiseerd. ‘Het blijkt dat ontzettend veel nummers een directe link hebben naar God, Jezus, Bijbel of geloof, en vervolgens zijn er heel veel nummers die ineens religieus worden als je ze speelt of zingt in de kerk. Net als met de Passion blijken teksten een diepere lading te hebben’, zegt Fred Omvlee. Dominee Fred Omvlee gaat ook nu voor in de Grote Kerk, samen met de band Major Seventh die ook vorig jaar de Grote Kerk omtoverde tot poptempel.

De reacties waren indrukwekkend en ontroerend. Het is en blijft een kerkdienst, ter ere van God, maar met de mooiste popmuziek van mensen. Met muziek van Phil Collins, Mumford & Sons, Marco Borsato maar ook met Learn to fly van Foo Fighters: ‘Kijk omhoog. Durf te geloven in de hemel op aarde. Durf mensen te zien als engelen en niet als duivels. Kijk omhoog en verlang om uit te stijgen boven jezelf. God gunt ons genadige vleugels om te vliegen voorbij alle onzin naar een plek en tijd waar liefde huist’.

Deze Top2000-kerkdienst wordt georganiseerd door de Grote Kerk Apeldoorn, de Goede Herderkerk, Kerkplein7 i.s.m. het team achter Top2000kerkdienst.nl. De deuren gaan open om 18.30 uur en de dienst begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. De collecte is bestemd voor bestrijding van de onkosten en voor kwetsbare kinderen in Moldavië voor wie het leven vaak donker is.

Stemmen op nummers die voor jou inspirerend zijn kan via www.top2000kerkdienst.nl/apeldoorn. Het laatste nieuws is te vinden op www.facebook.com/Top2000GroteKerkApeldoorn/