woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tijdelijk 80 minderjarige asielzoekers in hotel in Beekbergen

Foto: Google Streetview

De gemeente Apeldoorn heeft besloten om 80 minderjarige asielzoekers op te vangen in een hotel in Beekbergen. Dit betreft een vorm van crisisopvang voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Velen van hen zijn afkomstig uit het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar momenteel geen geschikte opvangplaatsen beschikbaar zijn. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) en staatssecretaris Van der Burg hebben dringend een beroep gedaan op de gemeente om hulp te bieden in deze situatie.

Burgemeester Ton Heerts heeft besloten om de verantwoordelijkheid niet uit de weg te gaan en biedt deze minderjarige vluchtelingen tijdelijke opvang voor een periode van drie maanden. Hij benadrukt de kwetsbaarheid van deze groep en de noodzaak om hen een veilige plek te bieden.Tevens is er een mogelijkheid om nog eens met 3 maanden te verlengen indien dit noodzakelijk is.

De jonge asielzoekers zullen naar verwachting binnenkort arriveren in het Fletcher Hotel Het Veluwse Bos, dat beschikbare ruimte ter beschikking heeft gesteld aan het COA. Een ander Fletcher Hotel in Beekbergen huisvest al ongeveer 160 asielzoekers.

De keuze voor Beekbergen als locatie wordt verklaard door de aanwezigheid van relatief grote gebouwen, zoals hotels, die geschikt zijn voor deze vorm van opvang. Het vinden van geschikte tijdelijke huisvesting, vooral voor minderjarigen, kan een uitdaging zijn.

Bewoners van Beekbergen worden ook op de hoogte gesteld via een brief. Het plan is om de minderjarige asielzoekers dagbesteding of onderwijs te bieden zodra dit beschikbaar is. Daarnaast zal er 24-uurs begeleiding aanwezig zijn.