woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse studente zoekt acteurs voor meeslepende shortfilm

Foto: het Open Filmteam

Yarinda Saarloos studeert om docent te worden, maar via de Close-Up krijgt ze nu de kans om haar meeslepende verhaal op het grote witte doek te zien. Voor haar korte film ‘Behind These Walls’ waarin Olivia ontvoerd wordt door Steven om het schoolgeld van zijn zoon te betalen, zijn op 6 oktober audities in Apeldoorn. ‘Behind These Walls’ is een van de korte films binnen het project de Close-Up van het Open Filmteam.

Voor de andere films kan ook auditie gedaan worden op 6 of 7 oktober. Naast mensen die voor de camera willen schitteren, kunnen ook crewleden zich aanmelden. Dit kan allemaal via www.openfilmteam.nl/audities/.

Selectie van de Close-Up
De vier projecten zijn geselecteerd tijdens de Close-Up, een project van het Open Filmteam. Tijdens dit project krijgen filmmakers toegang tot professionele apparatuur en budget om hun film te realiseren. Ook linkt het project op netwerkbijeenkomsten cast en crew aan projecten die ze leuk vinden. Het doel: Samen korte filmscripts verfilmen op grote en professionele sets. Yarinda en Jessica, de twee bedenkers van ‘Behind These Walls’, zijn blij met dit platform. “Ik ontmoet heel veel mensen van verschillende achtergronden met veel ervaring en creativiteit. Ik ben heel erg blij met de Close-Up,” zegt Yarinda.

De volgende kick-off
Wie benieuwd is naar projecten binnen de Close-Up, wil netwerken met andere acteurs en filmmakers of zelf ook een verhaal wil schrijven voor verfilming, kan aansluiten bij de volgende kick-off op 28 oktober in Apeldoorn. Op deze dag worden verschillende filmprojecten gepresenteerd. Ook ontmoet je andere enthousiaste amateurs en professionals die samen een filmproject op willen starten. Aanmelden voor de kick-off kan via www.openfilmteam.nl/de-close-up/.

Een verrijking voor filmmakers
De Close-Up en films die daaruit voortkomen zijn uniek en leiden tot veel enthousiasme onder deelnemers. “Iedereen die het leuk vindt mee te doen, een leuke uitdaging zoekt of gewoon gezellig mee wil werken, is van harte welkom,” benoemt Yarinda.

Over De Close-Up
De Close-Up is een initiatief van Stichting Open Filmteam en wordt ondersteund door het VSBfonds, de Gemeente Apeldoorn en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Naast ‘Behind These Walls’ kun je je ook aanmelden voor ‘The Collection’, ‘Kleurboek’ en ‘Diamond in the Rough’. Ook wordt er hard gewerkt aan workshops in scriptschrijven, acteren en filmtechniek.