maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

The Original 80s Party laat de jaren tachtig wederom herleven!

Foto: The Original 80s Party

Apeldoorn was rijk voorzien van uitgaansgelegenheden voor de opgroeiende jeugd van allerlei pluimage. Denk aan Gigant aan de Schoolstraat, Tapperij, Paddock, Pianobar en… de Swing. De vaak vaste tent waar je uitging bepaalde onder andere jouw identiteit. Wat er in die uitgaansgelegenheden gebeurde vormde de hoogtepunten in ons puberale bestaan. Dat waren de roemruchte jaren tachtig van de vorige eeuw. Allemaal melancholie…

Maar gelukkig komt deze tijd jaarlijks terug tijdens het origineelste jaren tachtig feest van oost Nederland! Ook dit jaar worden er in de Zwitsal Fabriek aan de Vlijtseweg maar liefst drie zalen ingericht met in elke zaal een specifieke stijl waarin iedereen zich thuis voelt. De aankleding is sfeerbepalend en juist de sfeer is de basis voor het slagen van The Original 80s Party. Daarom worden er zo veel mogelijk authentieke objecten en decoraties toegepast. Jaren tachtig enthousiastelingen herkennen zich daarin. Volgens de organisatie is juist dát de reden dat het drie jaar achter elkaar gelukt om het evenement vroegtijdig uitverkocht te krijgen. De invulling van het evenement op 26 oktober aanstaande is nu grotendeels bekend gemaakt en het belooft ook dit jaar weer een geweldig succes te worden.

De meeste mensen komen om te dansen op lekkere disco-hits. Dat kan in de grote fabriekshal die dit jaar ingericht wordt als discotheek, waarin je jezelf terug waant in de tijd van je jeugd. De diskjockeys van Radio 10 (Dennis Verheugd en René Verkerk) verzorgen de muziek en staan garant voor een fantastische dansavond. Bekende eighties hits komen allemaal voorbij, waarvan vele zelfs met de bijbehorende videoclip.

De tweede zaal wordt dit jaar ingericht als alternatieve muziektempel. “The 80s Alternative stage”. Peter en Paul van Laaren zijn geen onbekenden in het Apeldoorns muziekcircuit. Als Diskjockeys bij onder andere swingcafé “De Swing” en poppodium “Gigant” maakten zij furore en ze zijn gelukkig nog steeds actief.

En dan is er iets nieuws…

Dit jaar wordt een complete kroeg ingericht waar je met je vrienden, vriendinnen, collega’s of teamgenoten onder het genot van gezellige muziek een lekker drankje kunt drinken of eens lekker kunt bijpraten over vroeger. De Apeldoornse muziektovenaar Roy Otters zal de feestvreugde verhogen met onder andere zijn vrolijke accordeonmuziek, uiteraard uit de jaren tachtig.

The Original 80s Party bestaat dit jaar vier jaar. Al vanaf de eerste editie hebben enthousiaste bezoekers de moeite genomen om de uitgaanskledij daarop aan te passen. De organisatie geeft aan dat er ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen zijn voor de mooiste en zo origineel mogelijk aangeklede dame en heer. Maar ook zullen er twee groepen worden geselecteerd die een leuke prijs in de wacht kunnen slepen.

The Original 80s Party vindt plaats op zaterdag 26 oktober in de Zwitsal fabriek, Vlijtseweg 130 in Apeldoorn. Het evenement begint om 20.00 uur en zal worden afgesloten om 1.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop op www.80sparty.nl en bij:

  • Plus Nico de Witt – Musketiersveld 115
  • Slijterij en Wijnkoperij Hamer – Zwolseweg 300
  • TéBé Evenementen Service – Koningslijn 32