zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Scouts verkopen pepermunt voor nieuwe potten en pannen

Foto: Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Op zaterdag 5 oktober organiseert scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell uit Apeldoorn weer de Pepermuntactie. Tijdens deze jaarlijkse actiedag gaan alle jeugdleden, ouders en leiding op pad om pepermunt te verkopen in heel Apeldoorn.

“De belangrijkste actie van het jaar.” Vertelt Marlies van de Hesseweg, die in het actiecomité zit. “Met de opbrengst van deze actie kunnen we niet alleen materialen aanschaffen of het terrein onderhouden, maar ook proberen we om de contributie zo laag mogelijk te houden.” Want de filosofie van Scouting is dat kinderen uit alle lagen van de bevolking hier aan mee kunnen doen.

Nieuw kookgerei
Ieder jaar wordt er één onderdeel uit het scoutingspel uitgelicht. Dit jaar is dat nieuw kookgerei, met name koekenpannen. “Niet alleen de klassieke scoutingtechnieken horen binnen de activiteiten, ook koken is onderdeel van het scoutingspel. Alle leeftijden beleven hier veel plezier aan. De huidige koekenpannen zijn aan vervanging toe. De nieuwe koekenpannen zullen ook geschikt zijn voor houtvuur, zodat er uitdagend gekookt kan worden.”

Komt u op 5 oktober de scouts tegen, bij u aan de deur of ergens anders in Apeldoorn? Koop dan één of meerdere doosje(s) pepermunt om de groep te steunen.

Over Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell
Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie is een prachtig stuk bos en behoorde ooit tot de kroondomeinen.