zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stoom van station Arnhem Centraal naar Ede-Wageningen en terug

Foto: Veluwsche Stoomtrein Mij

Dé kans voor jong en oud om de natuur van het Veluwe Massief en de Gelderse Vallei en een nostalgisch-kerstgevoel vanuit een comfortabel verwarmde stoomtrein te beleven. Wanneer de stoomtrein dampend en puffend met twee grote stoomlocomotieven klaarstaat langs het perron op het station van Arnhem Centraal, komen de witte stoompluimen al onder de historische rijtuigen vandaan.

Deze worden nog ouderwets verwarmd met stoom uit de grote stoomlocomotief. De conducteurs in historische kledij staan al op u te wachten om te assisteren bij het instappen op 17 en 18 december.

Dan klinkt het vertreksein voor een winterse beleving zoals in vroegere dagen. De locomotief en de rijtuigen (inclusief een restauratie rijtuig) hullen zich tijdens het vertrek in wolken van stoom. Terwijl de trein op snelheid komt kunt u genieten van het prachtige uitzicht tussen Arnhem en naar het nieuw in aanbouw zijnde station van Ede-Wageningen. Na een korte stop op dit station, zal de stoomtrein weer met een aardig gangetje terugrijden naar het station van Arnhem Centraal waar u weer uit kunt stappen en uw weg kunt vervolgen.

Onderweg klinkt keer op keer de stoomfluit, u waant zich echt in een andere tijd terwijl wij met onze stoomtrein tussen alle reguliere treinen door rijden.

Boek en stap in en reis mee met The Christmas Express 2022

Vertrektijden
De stoomtrein zal vanaf het NS-station Arnhem Centraal vertrekken van spoor 10, dit zal gebeuren op de volgende tijden:

  • 09:35
  • 10:35
  • 11:35
  • 14:35
  • 15:35
  • 16:35

The Christmas-Express rijdt van Arnhem Centraal naar het (vernieuwde) station Ede-Wageningen en na 48 minuten later bent u weer terug op het NS station Arnhem-Centraal.

Reserveren
Voor deze ritten zijn retourtickets verkrijgbaar (vooraf reserveren is van harte aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen), één kaartje voor een volwassenen kost € 17,50 en kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 9,50 (kinderen t/m 3 jaar reizen gratis mee op schoot). Op de VSM-website www.stoomtrein.org vindt u alle verdere informatie.

Stap in en reis mee!
Ter info een mooie bijkomstigheid: De stoomtrein zal rijden in aansluiting op het Winter Arnhem evenement in de binnenstad van Arnhem, bezoek voorafgaand of na afloop van uw magische reis per stoomtrein de binnenstad van Arnhem om nog meer in de kerstsferen te komen.