woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Verhalen over Apeldoornse buitenkunst gebundeld in nieuwe audiotour

Foto: Apeldoorn Partners

Apeldoorn is royaal gevuld met kunst in de openbare ruimte. Voor inwoners en bezoekers die daar meer over willen weten, presenteert Apeldoorn Stories de gloednieuwe audiotour ‘Natuurlijk Buitenkunst’. In een fietsroute van 18 km zijn de verhalen achter 14 buitenkunstwerken te horen.

Apeldoornse buitenkunst
Uiteenlopende kunstenaars lieten zich inspireren door Apeldoorn, waardoor de kunstwerken veelal het groene en royale karakter van Apeldoorn weerspiegelen en versterken. Maar wat betekenen ze? Wat ging er in de gedachten van de kunstenaars om en waarom staat een kunstwerk op een specifieke plek? Jasper van der Graaf – kunstkenner en creatief directeur van ACEC – neemt de luisteraar mee en vertelt over de verhalen achter de werken. “De buitenkunst van Apeldoorn verdient het om gezien te worden, en er is ook veel over te vertellen. Ik neem mensen graag mee in merkwaardige feiten en achtergrondverhalen”, vertelt hij.

De route start en eindigt naast het ACEC gebouw aan de Roggestraat in Apeldoorn. Vanaf dat punt beginnen ook interactieve audiotours ‘Stadsnatuur’ en ‘Rondje Cultuurkwartier’. Op het nieuwe informatiebord naast de ingang van de fietsenstalling staat een handig overzicht van de routes die hier starten.

Over Apeldoorn Stories
In de Apeldoorn Stories app zijn tal van audiotours over Apeldoorn gebundeld. De meeste starten in of rondom de binnenstad. Van fiets- tot wandelroutes en voor jong en oud. Interessant voor bezoekers, maar zeker ook voor inwoners van Apeldoorn. De fietsaudiotour Natuurlijk Buitenkunst is te downloaden via de Apeldoorn Stories app (gratis beschikbaar in de Google Play en de Apple Store). Meer informatie is te vinden op: apeldoornstories.nl.