zaterdag, september 30Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

StadsOase is op de zondagen van 9 juli t/m 20 augustus terug in Apeldoorn

Foto: Gerard Oltmans

Op de zondagen van 9 juli t/m 20 augustus is het Van Reekumplein in Apeldoorn en de steeg naast GIGANT (Nieuwstraat 377) wekelijks geopend voor de StadsOase! Op het festival, wat sinds 2014 georganiseerd wordt door GIGANT, geniet je van verfrissende drankjes, lekker eten, silent disco’s en livemuziek. Héél veel livemuziek! De StadsOase is iedere zondag van 14:00 tot 22:00 geopend en gratis toegankelijk. Alle informatie over het programma is te vinden op www.gigant.nl.

Iedere zondag geniet je van twee liveacts, om 15:00 uur en 17:30 uur. Tijdens de eerste zondag op 9 juli is de eer aan MARTH (15:00) en Ciao Lucifer (17:30). Het geluid van MARTH klinkt als een bombardement van verschillende stijlen die het best gevangen kan worden in de term Melodische-Electro-Beats. De muziek is catchy, fris en dansbaar en wordt live gebracht door twee muzikanten met zes instrumenten, aangevuld met loops en samples. Indiepop-duo Ciao Lucifer bestaat uit middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits. Ciao Lucifer maakt op het eerste gezicht vrolijke en energieke nummers. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben.

Op de andere zondagen staan KUENTA, Chef Defect (beiden op 16 juli), The Dirty Dimes, SHAMZON (beiden op 23 juli), Banda Matatu, Melle Jutte (beiden op 30 juli), Lo Poloko, Cosmic Crooner (beiden op 6 augustus), Entoto Band, George and The Rams (beiden op 13 augustus), Acoustick en Scenic Route to Alaska (beiden op 20 augustus) op het programma. Tijdens de laatste twee edities kun je van 19:00 tot 22:00 dansen bij de silent disco. Op 13 augustus draait dj-collectief Technic Fabrique de lekkerste plaatjes en op 20 augustus is het de beurt aan HouzeWarming.